Όπως γράφει χαρακτηριστικά σε όσους ξαφνιάστηκαν θα τους πρότεινε ν' αναθεωρήσουν «γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας».

«Για όσους ξαφνιαστήκατε για το tweet που έκανα με αφορμή τη δολοφονία ενός συνανθρώπου μου, συγκλονισμένη και εγώ, όπως όλος ο κόσμος, και θεωρήσατε πως δεν πρέπει να με αφορά το θέμα ίσως επειδή είμαι άσπρη, ίσως επειδή πέφτει μακριά η Αμερική, ίσως επειδή δεν τραγουδάω ποίηση, εγώ -ήρεμα το λέω- θα πρότεινα να αναθεωρήσετε γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας», έγραψε χαρακτηριστικά η Καίτη Γαρμπή αποσπώντας στην πλειοψηφία τους εγκωμιαστικά σχόλια από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Η θέση της Καίτη Γαρμπή για τη τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Στις 29 Μαΐου η τραγουδίστρια είχε εκφράσει την άποψη της για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, με αναφορές στο όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

«Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πριν από 57 χρόνια είχε ένα όνειρο πως τα 4 μικρά του παιδιά θα ζουν μια μέρα σε ένα έθνος όπου δεν θα κριθούν από το χρώμα του δέρματος τους,αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους. Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα & το όνειρο παραμένει εφιάλτης», είχε γράψει η τραγουδίστρια.