Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η 35χρονη γυναίκα, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα και ο δικηγόρος υπεράσπισής της, Σάκης Κεχαγιόγλου έκανε δηλώσεις έξω από την Ευελπίδων λέγοντας ότι το μόνο που του είπε η πελάτισσα του είναι ότι είναι αθώα και δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

«Απευθύνθηκε στο γραφείο μου η οικογένεια και τα αδέρφια της μέλλουσας να προσαχθεί και όχι ακόμη κατηγορούμενης, θα λάβει την ιδιότητα εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία. Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισης της. Αποδέχθηκα την παράκληση της οικογένειας. Αυτό που μένει είναι να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής από την ίδια ενώπιον του κυρίου ανακριτή ή της κυρίας ανακρίτριας εφόσον ασκηθεί δίωξη κακουργήματος και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών. Η ίδια, μου είπε ότι δεν έχει καταθέσει και ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Όταν μιλήσω με την ίδια και ενημερωθώ για το περιεχόμενο της δικογραφίας, το οποίο δεν το έχω ακόμα στα χέρια μου και δεν έχει πάει ενώπιον του κυρίου εισαγγελέως, τότε θα έχουμε να πούμε περισσότερα».

Όλα όσα ξέρουμε για την 35χρονη

Λόγοι ερωτικής αντιζηλίας φαίνεται πως κρύβονται πίσω από την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας, σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν οι αστυνομικοί, οι οποίοι από το πρωί ρωτούν επίμονα τη γυναίκα που έχουν προσάγει.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τα πάντα.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά είναι:

  • Δούλευε σε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας ως γραμματέας
  • Φαίνεται πως δεν γνώριζε το σπίτι που μένει η Ιωάννα
  • Το κίνητρο σύμφωνα με πληροφορίες είναι η ερωτική αντιζηλία
  • το δικηγορικό γραφείο στο οποίο δούλευε είχε συνεργαστεί με την ασφαλιστική όπου εργάζεται η Ιωάννα
  • Παλιότερα δούλευε σε άλλο δικηγορικό γραφείο , το οποίο λειτουργεί και ως εισπρακτική εταιρεία

Η ερωτική αντιζηλία «όπλισε» το χέρι της 

Ειδικότερα, η 35χρονη δράστις της επίθεσης με βιτριόλι θεωρούσε ότι η 34χρονη εξακολουθούσε να διατηρεί σχέσεις με τον εν λόγω άνδρα και αυτός ήταν ο λόγος που δεν προχωρούσε η δική τους σχέση στο επόμενο δτάδιο. Πληροφορίες που ελέγχονται, αναφέρουν ακόμα ότι ένα πρόσφατο αίτημα φιλίας στο Facebook φαίνεται πως αποτέλεσε θρυαλλίδα εξελίξεων.

Η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για τις κλήσεις στο ραδιοταξί, η περούκα και η καπαρντίνα που φορούσε την ημέρα της ενέδρας, είναι τα τρία ευρήματα που «καίνε» την 35χρονη γυναίκα που κρατείται στην Ασφάλεια για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Την ίδια ώρα, τα ψηφιακά ίχνη που άφησε η 35χρονη γυναίκα (σ.σ. οι καταγραφές των κλήσεων από το καρτοτηλέφωνο στην εταιρεία ραδιοταξί και το στίγμα του κινητού τηλεφώνου σε σημεία ενδιαφέροντος), ήταν στοιχεία που «έδειξαν» στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ότι πρέπει να κοιτάξουν και σε άλλες περιπτώσεις πέραν των 2-3 γυναικών που βρίσκονταν στη shortlist των υπόπτων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τα ευρήματα, η 35χρονη γυναίκα φέρεται να κρατά αρνητική στάση απέναντι στους αστυνομικούς και να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Φωτορεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή