Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κεχαγιόγλου υποστήριξε πως η επίθεση με βιτριόλι δεν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η πελάτισσά του, αλλά βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Η διαφορά της ποινής για βαριά σωματική βλάβη και ανθρωποκτονίας από πρόθεση είναι πάρα πολύ μικρή. Να μην ασκούμε ποινικές διώξεις υπό το βάρος της κοινής γνώμης. Αυτή η κατηγορία δεν θα σταθεί στο δικαστήριο» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου στον ΑΝΤ1.

«Είναι αφόρητος λαϊκισμός πως επιχειρούμε να την ρίξουμε στα μαλακά» τόνισε.

«Ο ρόλος μου είναι του υπερασπιστή. Της ζήτησα να μου πει την αλήθεια. Η αλήθεια της δικογραφίας μιλά από μόνη της. Δεν μιλώ για τα συμπεράσματα της δικογραφίας, μην ξεχνάτε πως δεμένες δικογραφίες καταρρέουν στα δικαστήρια» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Υποστήριξε πως η 35χρονη «είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση» και «μέχρι αυτή τη στιγμή επιμένει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση».

«Υπάρχουν εξαιρετικά ευφυείς ψυχωσικοί οι οποίοι οργανώνουν εγκλήματα. Όταν κάποιος αναγνωρίζεται ως ψυχωσικός η πράξη δεν αναγνωρίζεται» σχολίασε.

«Πονούσα φρικτά και ένιωθα το πρόσωπο μου να πρήζεται»

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μία γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό», κατέθεσε η 34χρονη Ιωάννα

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο, ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη τη στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στη φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο...», είπε. 

«Έδειχνε αγχωμένη και τρεχάτη»

Σημαντική βοήθεια στο έργο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών παρείχε η κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η οδηγός του ταξί, για τις δύο ημέρες όπου μετέφερε από την Καλλιθέα στην περιοχή του Μετς την 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση: 

«Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μία κοπέλα, Ελληνοαμερικανίδα, την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 09:30 εμφανίζεται στο παράθυρο του ταξί μου, στου οδηγού, μία κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου εξαφανίστηκε και είδα μόνο ότι πέρασε από την απέναντι πλευρά της λεωφόρου.

Μετά από περίπου 20 λεπτά, η γυναίκα εμφανίστηκε ερχόμενη διαγωνίως από την απέναντι πλευρά που είναι η εκκλησία της Αγίας Ελεούσας, εμφανώς αγχωμένη και τρεχάτη. Μπήκε στο ταξί και με ενημέρωσε ότι πάμε στο Α’ νεκροταφείο, στο Μετς».

Το σημείωμα 

Στο σπίτι της 35χρονης εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών ένα ιδιόχειρο σημείωμα που την «καίει». 

Αυτό, καθώς αναφέρεται στη σχέση της με τον 40χρονο σύντροφο της, με το ιδιόχειρο σημείωμα να ξεκινάει με τη φράση «τι θα γίνει με τον πρώην» και να καταλήγει με τη φράση «2 εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Τι κατέθεσε ο 40χρονος 

«Εδώ και δύο χρόνια γνωρίζω την ...(σ.σ. το όνομα της κατηγορουμένης) και διατηρώ μαζί της "ελεύθερη ερωτική σχέση" μέχρι και σήμερα», φέρεται να κατέθεσε ο 40χρονος άνδρας.

Επίσης, ο ίδιος άνθρωπος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «η όποια επικοινωνία είχα μέσω του messenger με την Ιωάννα σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο».