Σύμφωνα με το Voria.gr το αίτημα εκ μέρους των πρυτανικών αρχών εστάλη εγγράφως προς το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, στο οποίο ανήκει ο φοιτητής, περί τα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο η υπόθεση παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2019 σε βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ όταν ο φοιτητής φέρεται να εκσπερμάτισε στην πλάτη 20χρονης φοιτήτριας η οποία έβαλε τις φωνές. Ο νεαρός το έβαλε στα πόδια, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε από φύλακες του πανεπιστημίου και στη συνέχεια συνελήφθη. Λίγες μέρες αργότερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε σε βάρος του φοιτητή ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετη αναστολή.

Αρκετό καιρό μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας οι πρυτανικές αρχές διαβίβασαν αντίγραφο του φακέλου της ποινικής δικογραφίας στο Τμήμα Φυσικής στο οποίο φοιτά ο νεαρός προκειμένου να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του και να του επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή.

Μιλώντας στην Voria.gr ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής Άλκης Μπάης επιβεβαίωσε ότι πράγματι έχει στα χέρια του το αντίγραφο του φακέλου της ποινικής δικογραφίας που του εστάλη από τις πρυτανικές αρχές. «Το θέμα είναι υπό εξέταση», περιορίστηκε να δηλώσει ο κ. Μπάης, χωρίς να προσδιορίζει ποιες θα είναι οι πιθανές αποφάσεις.