Πρόκειται για τον: 

ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ο 47χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. 

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

«Συνομολογούνται οι ψευδείς παραστάσεις σε σχέση με την ιδιότητα του, όμως αρνείται τις υπόλοιπες κατηγορίες», δηλώνει ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου, Σπήλιος Σπηλιάκος.

Τρεις θάνατοι 

Ο «γιατρός» φέρεται να ευθύνεται για το θάνατο ενός 14χρονου από τις Σέρρες, μίας 16χρονης από την Κω και ενός 76χρονου από την Αθήνα. Οι συγγενείς τους είχαν δώσει στον ψευτογιατρό 58.000 ευρώ.

Ο «δρ θάνατος» ή αλλιώς «Νίκος Κόντος», όπως παρουσιαζόταν στους ασθενείς, «πλάσαρε» σκευάσματα με μέντα, μαντζουράνα και γαϊδουράγκαθο.

Πριν από τη θεραπεία συνιστούσε σε καρκινοπαθείς αυστηρή δίαιτα με φρούτα και λαχανικά και στη δεύτερη φάση προστίθεντο και τα μαντζούνια.

Επίσης χρησιμοποιούσε μεθόδους που χρησιμοποιεί το οργανωμένο έγκλημα, για να διαπιστώσει αν κάποιος τον παρακολουθούσε.

Έτσι λοιπόν, περνούσε κόκκινα φανάρια, έμπαινε σε αδιέξοδα και έκανε βόλτα σε πλατεία κοντά στο σπίτι του για να είναι βέβαιος ότι δεν τον παρακολουθούν.

«Το έπαιζε» πιλότος στη γειτονιά του 

Ως πιλότος εμφανιζόταν στη γειτονιά του ο ψευτογιατρός. Γείτονες ανέφεραν στο Reader.gr ότι σε εκείνους συστηνόταν ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας και ότι γενικά ήταν ένας απόμακρος άνθρωπος και δεν είχε επαφές με τους γείτονες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Reader.gr, η σύζυγός του, άφησε τα ανήλικα παιδιά τους σε κάποια γειτόνισσα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, μετά τη σύλληψη του άνδρα της και έπειτα συνελήφθη και αυτή.

«Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» δηλώνει ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών που έχασε τη ζωή του.