Το σημείο αυτό «έδειξαν» στην καθαρογραμμένη απόφασή τους οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών εκτιμώντας και αναλύοντας μαρτυρίες που ακούστηκαν στην πολύμηνη δίκη.

Στην ίδια περιοχή, όπως αναφέρει το anikolouli.gr, διατηρεί εξοχικό σπίτι ένας από τους φερόμενους ως δράστες της πρώτης ασύλληπτης ομάδας.

«Δυο από τους φερόμενους ως δράστες, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μάρκας FIAT DOMPLO, έχοντας πίσω την σορό του Μάριου με δεκαπέντε σακιά κάρβουνο για να περιορίσουν τις οσμές από την αποσύνθεση, ακολούθησαν μία διαδρομή από περιφερειακούς δρόμους και παλαιές εθνικές οδούς για να αποφύγουν τυχόν ελέγχους της Αστυνομίας» αναφέρει το σκεπτικό των δικαστών.

Παραπέμπονται άλλα 9 άτομα

Εννιά ακόμα άτομα παραπέμπονται για την εμπλοκή τους στην απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου.

Εννιά ακόμα άτομα, πέραν των τεσσάρων ήδη καταδικασμένων, για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου παραμπέμπονται στον αρμόδιο ανακριτή και εισαγγελέα έπειτα από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

Σύμφωνα με το Star πρόκειται για:

  • Τη σύζυγο του 77χρονου βασικού κατηγορούμενου
  • Το γιο του 77χρονου, αστυνομικό της κρατικής ασφάλειας
  • Το δεύτερο γιο του 77χρονου, επίσης αστυνομικό
  • Δύο άτομα στα οποία ο 77χρονος φέρεται να ανέθεσε να εξαφανίσουν το πτώμα του Μάριου
  • Τρία άτομα τα οποία φέρεται να παρείχαν κάλυψη στην εγκληματική ομάδα και κυρίως στον 77χρονο «αρχηγό»
  • Ιδιοκτήτη εταιρίας με οχήματα προς απόσυρση και φίλο του 77χρονου. 

Τον περασμένο Ιούλιου, για την υπόθεση καταδικάστηκαν:

  • ο 77χρονος «φίλος της οικογένειας» και βασικός κατηγορούμενος σε ισόβια και κάθειρξη 20 ετών για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας.
  • ο άνδρας που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για απόπειρα εκβίασης
  • ο συνεργός του 77χρονου σε δύο έτη με αναστολή για σύσταση συμμορίας 
  • άλλος ένας άνδρας σε ποινή φυλάκισης τριών ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα για σύσταση συμμορίας.

Μητέρα Μάριου: Δεν ζητώ εκδίκηση

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, τονίζει: «Με τη βοήθεια του Θεού και τη δικαιοσύνη, η οποία κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της θα βρω τα υπολείμματά του,  πού τα έχουν πετάξει όπου τα έχουν πετάξει». 

«Αυτό τίποτα άλλο, ούτε ζητώ εκδίκηση, ούτε θέλω να τους τιμωρήσω. Εγώ δε θα τους τιμωρήσω. Θα τους τιμωρήσει ο Θεός. Ζητώ να μου πούνε πού το έχουνε πετάξει να μου το πούνε και ας τους αναλάβει ο Θεός από εκεί και πέρα. Εγώ δε θέλω να τους κάνω τίποτα  Και στο τέλος θα δικαιωθούμε. Έχω ήδη δικαιωθεί μέχρι στιγμής και θα δικαιωθώ μέχρι τέλος και εκεί θα βρω ότι έχει απομείνει από το παιδί μου».