Η τρίτη φάση παρεμβάσεων του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου», που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έχει προκαλέσει ήδη κυκλοφοριακή αναστάτωση και αρκετή αρνητική κριτική. 

Άλλοι πολίτες σχολιάζουν «Δεν υπάρχουν αυτά, είναι για γέλια» και άλλοι λένε ότι είναι όμορφα, «αρκεί να λυθεί το θέμα της κίνησης».

Στον ελεύθερο χώρο που βάφτηκε κόκκινος έχουν τοποθετηθεί πέντε κυκλικά παγκάκια με ζαρντινιέρα, αξίας 5.700 ευρώ έκαστο και 20 ζαρντινιέρες των 550 ευρώ η μία, ενώ τις επόμενες μέρες θα φυτευτούν και φοίνικες.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Αξιώτης, «αποδόθηκαν σε λιγότερο από 48 ώρες 1000 τετραγωνικά μέτρα κατειλημμένου δημοσίου χώρου στους πολίτες».

Η δε παράνομη πιάτσα ταξί που επί σειρά ετών λειτουργούσε στο σημείο, θα μεταφερθεί στην παρακείμενη Καραγιώργη Σερβίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αξιώτη στην Καραγιώργη Σερβίας θα υπάρξει αντιδρόμηση, δηλαδή η κάθοδος θα γίνει άνοδος.

Η πιάτσα των ταξί θα νομιμοποιηθεί με την χορήγηση 20 αδειών, αλλά στο μεσοδιάστημα τα ταξί θα αποβιβάζουν και θα επιβιβάζουν κόσμο στην μέση του δρόμου.

Πάντως, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες δυο εβδομάδες, όταν θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης μέσα στο εμπορικό τρίγωνο.