Μέχρι σήμερα η Αστυνομία δεν έχει μπορέσει να δώσει εξήγηση για το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου (σ.σ. αρχικά ο 63χρονος ακρωτηριάστηκε και λίγους μήνες αργότερα κατέληξε), καθώς το θύμα ουδέποτε είχε απασχολήσει τις Αρχές ούτε φαίνεται να είχε κάποια «εκκρεμότητα» με άτομα του υποκόσμου. «Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί έγινε αυτό. Ποτέ δεν είχα δεχθεί καμία απειλή, ποτέ δεν είχα καμία εκκρεμότητα στη δουλειά μου», είχε καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες στους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας.

Είναι η χρονική περίοδος που στην ίδια πολυκατοικία της οδού Βαλαωρίτου διαμένει ο επονομαζόμενος σήμερα «Δρ. Θάνατος» ή «Δρ. Νικόλαος Κόντος». Τότε, βέβαια, κανείς δεν γνώριζε την αγάπη του στα... «μαντζούνια» και τα βότανα, καθώς δραστηριοποιούνταν στις τηλεπικοινωνίες έχοντας μάλιστα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Κίνα. Μέσω της εταιρείας που είχε ιδρύσει κατάφερε να προσεγγίσει τον πασίγνωστο Έλληνα επιχειρηματία, να του παρουσιαστεί ως πρώην πράκτορας της NSA (σ.σ. αμερικανική μυστική υπηρεσία) και να του υφαρπάξει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Του είχαν βάλει και βόμβα - «μήνυμα» στην πυλωτή

Η Ασφάλεια εξετάζει τον Νικόλαο Κοντοστάθη, ο οποίος αρνείται ότι ήταν αυτός ο στόχος της δολοφονικής επίθεσης. Τι κι αν μερικούς μήνες πριν, στην πυλωτή της ίδιας πολυκατοικίας στη Βούλα είχε βρεθεί μικρής ισχύος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος σύμφωνα με τους αστυνομικούς αποτελούσε «μήνυμα» αγνώστων προς αυτόν.

Τα «μέτωπα», άλλωστε, που είχε ανοίξει από τη δράση του ως... πρώην πράκτορας ήταν αρκετά, ενώ για κάποια χρόνια κυκλοφορούσε και με σωματοφύλακες. Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που εξαφανίστηκε από προσώπου γης και άλλαξε τελείως... «επαγγελματικό» προσανατολισμό, με αποτέλεσμα τον θάνατο 3 ανθρώπων (σ.σ. ανάμεσα τους δύο παιδιά) και τον ίδιο να βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές.

Σήμερα, σχεδόν 11 χρόνια μετά, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 63χρονος επιχειρηματίας δεν ήταν ο στόχος του «συμβολαίου θανάτου» κι έχασε τη ζωή του από ένα ολέθριο λάθος τον βομβιστών.