Όλα έγιναν στη γιορτή των Αγίων Αποστόλων, όταν ένας 59χρονος συνταξιούχος, πήγε στο σπίτι του 53χρονου αδελφού του, να του ευχηθεί «χρόνια πολλά».

Ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν μεθυσμένος, ο γιος του που βρισκόταν ήδη στο σπίτι του θείου του για να του ευχηθεί και ο 53χρονος αδελφός, του είπαν να μην μπει στο σπίτι και δημιουργήσει κάποιο επεισόδιο στην κατάσταση που ήταν, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Ακολούθησε επεισόδιο μεταξύ πατέρα και γιου ενώ κάποια στιγμή ο 59χρονος πήγε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε με ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Ο άνδρας απείλησε τον γιο του πως θα τον σκοτώσει και μπήκε στη μέση ο αδερφός του με αποτέλεσμα να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση.

Κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του 59χρονου και συνελήφθη. Επίσης παρέδωσε και το κυνηγετικό όπλο, για το οποίο είχε άδεια.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, ενώ αποφάσισε την κατάσχεση του όπλου.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι πήγε στο σπίτι του αδελφού του που γιόρταζε για να του ευχηθεί, δεν είχε πιει, αλλά βγήκε ο γιος του και του είπε να μην μπει στο σπίτι, κάτι που τον στενοχώρησε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι πήγε στο αυτοκίνητο και πήρε το όπλο για να τον φοβίσει γιατί από τότε που χώρισαν με τη σύζυγό του δεν είχε καλές σχέσεις με τον 27χρονο.

Ο 59χρονος υποστήριξε ότι δεν είναι μέθυσος και εργαζόταν μια ζωή κάνοντας και υπερωρίες για να συντηρήσει την οικογένειά του, ενώ για το ότι μετέφερε το όπλο στο αυτοκίνητό του, ισχυρίστηκε ότι επειδή κάνει εργασίες στο σπίτι που μένει και έχει ανοιχτά τα παράθυρα, φοβήθηκε να μην το κλέψουν και το είχε στο αυτοκίνητό του.

Ο 27χρονος γιος του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι του θείου του που γιόρταζε και όταν πήγε ο πατέρας του, ήταν πολύ μεθυσμένος και του είπε να μην μπει, για να μη δημιουργηθεί επεισόδιο, με αποτέλεσμα να πάρει το όπλο, να το στρέψει εναντίον του και να τον απειλήσει ότι θα τον σκοτώσει.
Το ίδιο μήκος κύματος και η κατάθεση του 53χρονου αδελφού του, που τόνισε ότι ενώ ήταν στο σπίτι του με άλλους συγγενείς, εμφανίστηκε ο 59χρονος εμφανώς σε κατάσταση μέθης και ο ίδιος, με τον γιο του, του είπαν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στο σπίτι, στην κατάσταση που ήταν.