Νέος γύρος εντάσεων αναφορικά με την υδροδότηση ξέσπασε στις Σταγιάτες ανάμεσα στον δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και σε κατοίκους του χωριού.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, περίπου στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, ο Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του πραγματοποίησε Αιφνιδιαστική επίσκεψη στις Σταγιάτες.

Ο Αχιλλέας Μπέος έφτασε στην πλατεία του χωριού και επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη, αλλάζοντας κλειδαριές, ενώ κατέβασε το πανό που έχουν κρεμάσει έξω από το κτίριο οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για την διαχείριση του νερού από την πηγή «Κρύα Βρύση».

Εν μέσω αντιδράσεων και στιγμών έντασης, ο Αχιλλέας Μπέος συνομίλησε με κατοίκους εξηγώντας τους ότι μπορούν αν θέλουν να ζητούν άδεια από τον τοπικό πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κι εκείνος θα τους επιτρέπει να εισέρχονται στο κτίριο και να κάνουν χρήση του.

Επίσης ο κύριος Μπέος ενημέρωσε τους κατοίκους για τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ που αποδεικνύουν ότι το νερό της πηγής είναι μολυσμένο. Μάλιστα, συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας τοποθέτησαν δύο πληροφοριακές πινακίδες, ότι το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Στη συνέχεια, αποχώρησε κατεβάζοντας τις μαύρες σημαίες που έχουν τοποθετήσει οι κάτοικοι στην είσοδο του χωριού.