Τα συγκεκριμένα κτήρια θα ανακαινιστούν κατά τη διάρκεια των εργασιών, για να θυμίζουν την εποχή που το αεροδρόμιο του Ελληνικού λειτουργούσε.

Τα υπόστεγα της Πολεµικής Αεροπορίας, το διατηρητέο κτήριο του πρώην ανατολικού αεροδροµίου Αθηνών και το διατηρητέο αγγλικό υπόστεγο, η γνωστή παγόδα θα παραμείνουν εκεί για να θυμίζουν κάτι από την ιστορία που έφτιαξαν οι ταξιδιώτες του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σύμφωνα με το STAR.

Tα κτήρια έχουν χαρακτηριστεί μνημεία νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς. Μάλιστα, το κεντρικό κτήριο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό είναι έργο του κορυφαίου Φινλανδού αρχιτέκτονα, Άρη Σάαρινεν.

Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Το αεροδρόμιο χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘30.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2001 λειτουργούσε ως το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.

Το 1957 ο Αριστοτέλης Ωνάσης δημιούργησε την Ολυμπιακή Αεροπορία και η Ελλάδα μπήκε δυναμικά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη με ένα αεροδρόμιο κόσμημα για τα δεδομένα της εποχής.   


Ο Αριστοτέλης Ωνάσης στο Ελληνικό/Eurokinissi

Ο Έλληνας κροίσος δεν άφησε τίποτα στην τύχη του. Έτσι όσοι ταξίδευαν με την Ολυμπιακή απολάμβαναν πλουσιοπάροχες υπηρεσίες καμπίνας.

Οι αεροσυνοδοί φορούσαν στολές, που είχαν δημιουργήσει διάσημοι σχεδιαστές όπως η Coco Chanel, και ο  Pierre Cardin. 


Αεροσυνοδός Ολυμπιακής/Eurokinissi

Κρυστάλλινα ποτήρια, πορσελάνινα πιάτα, κεριά πάνω στα τραπεζάκια της πρώτης θέσης, επίχρυσα μαχαιροπίρουνα, χαβιάρι και σαμπάνια  κολάκευαν τους επιβάτες.