Όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ της εκπομπής «Μαζί Σου» αποστάσεις και τα μέτρα για την προστασία απ τον κορονοϊό «πήγαν περίπατο», καθώς όπως φαίνεται και από τα βίντεο, η πίστα ήταν γεμάτη ασφυκτικά με κόσμο που χόρευε μέχρι τις 6:00 το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στο παραδοσιακό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά και τον Κώστα Σαφέτη συμμετείχαν περισσότερα από 1.500 άτομα, ενώ όπως υποστηρίζουν τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας, δηλαδή τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, αλλά και τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι, ενώ είχαν προμηθευτεί και αντισηπτικά.

Κατά τους διοργανωτές οι αποστάσεις τηρήθηκαν και με το παραπάνω, ενώ ο κόσμος πήγε να ξεφύγει λίγοστο χορό, αλλά όπως ανέφεραν στην εκπομπή «τους μαζέψαμε».

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι στα βίντεο δεν φαίνεται να τηρήθηκαν τα μέτρα, οι διοργανωτές απάντησαν ότι τηρήθηκαν 100% όσον αφορά τα τραπέζια, καθώς οι αποστάσεις τηρήθηκαν και δεν υπερέβησαν τα έξι άτομα ανά τραπέζι.

«Σε γενικές γραμμές ξέφυγε ο κόσμος πάρα πολύ, ήταν πολύ θετικό γιατί μετά από μία καραντίνα τριών μηνών διασκέδασε αρκετά. Τώρα αν κάποια στιγμή στο χορό, αντί για έξι, σηκώθηκαν οκτώ, δέκα, είναι εντάξει και όχι πολλά άτομα», ανέφερε ένας εκ των διοργανωτών.

Μάλιστα σύμφωνα με την εκπομπή παρόμοιες εικόνες εκτυλίχθησαν πριν λίγα 24ωρα και σε πανηγύρι στην Αυλώνα.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιών Ζωγραφιωτών, Δημήτρης Μπίτσικας που φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Μαζί Σου».

«Πήραμε 100% τα μέτρα, αλλά δεν περιμέναμε τέτοια προσέλευση. Περιμέναμε 500-600 άτομα. Δεν είναι και έτσι όπως δείχνει ο φακός τόσο πολύ. Το δείχνει πιστεύω λίγο παραπάνω», είπε ο κύριος Μπίτσικας.

Εξήγησε ότι όταν γέμισε με κόσμο ο χώρος έκλεισαν οι κεντρικές πύλες, ωστόσο συνέχισαν να μπαίνουν άτομα από παράπλευρες εισόδους.

«Ήταν ασυγκράτητοι και λόγω κορονοϊού. Πήγα πάρα πολλές φορές στην πίστα και τους είπα και κατέβηκαν», προσέθεσε ο κύριος Μπίτσικας, λέγοντας ότι η πίστα μετά από λίγο γέμιζε ξανά.

Ακόμα ανέφερε ότι δεν είχαν πάρει άδεια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και είπε ότι τα «μέτρα τηρήθηκαν ευλαβικότατα και οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες απ’ ότι έπρεπε. Στα τραπέζια 100% τηρήθηκαν οι αποστάσεις και είχαν όλα και αντισηπτικά, ενώ και από το προσωπικό