Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Κούγιας, αναφέρθηκε σε μία νέα περίπτωση ασθενούς που έπεσε θύμα του 47χρονου ψευτογιατρού, όταν διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η νεαρή σταμάτησε τη θεραπεία της και έδωσε στον «Δρ Θάνατο» 42.000 ευρώ.

«Νεαρή κοπέλα διαγνώστηκε το 2016 με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ήταν κεραυνός εν αιθρία για την οικογένειά της. Κάποιος της είπε ότι σε ένα μοναστήρι στο Βόλο έρχεται ένας χριστιανός νευροχειρουργός και ότι θα έπαιρνε λιγότερα χρήματα λόγω της σχέσης του με την εκκλησία. Τον συνάντησαν μόλις είχε διαγνωστεί, της είπε να σταματήσει κάθε θεραπεία και η περίπτωση επιδεινώθηκε. Τον συνάντησε σε πολυτελέστατο γραφείο, της έδινε μαντζούνια χωρίς ετικέτα. Εάν δεν είχε αποκαλυφθεί η δράση του ακόμα θα συνέχιζε τη θεραπεία. Της πήρε 42.000 ευρώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν πίστευε ποτέ ότι ο γιατρός της ήταν αυτός που εξαπατούσε κόσμο. Εάν δεν έβγαινε η φωτογραφία του, θα συνέχιζε ακόμα να παίρνει τη θεραπεία του» σημείωσε ο κ. Κούγιας. 

«Μου είπε η κοπέλα ότι στο γραφείο του μπαινόβγαιναν κι άλλοι γιατροί με τους οποίους συνομιλούσε» πρόσθεσε ο ίδιος και τόνισε ότι όλα αυτά θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Ηχητικό ντοκουμέντο από τις placebo θεραπείες του ψευτογιατρού: Έλεγε για παρατράγουδα εννοώντας παρενέργειες

Ιατρικές εκτιμήσεις για τη ρύθμιση του θυρεοειδή μέσω των θεραπειών placebo που υποστήριξε και στην απολογία του ότι προσέφερε στους ασθενείς του, συνθέτουν το νέο ηχητικό ντοκουμέντο με τη φωνή του ψευτογιατρού.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε η εκπομπή του Mega «Live News», ο ψευτογιατρός μιλάει μ' έναν ασθενή του χρησιμοποιώντας ορολογίες όπως νόσος Χασιμότο, προκείμενου να τον εντυπωσιάσει αναφερόμενος σε ιατρικές εξετάσεις για τη ρύθμιση του θυρεοειδή.

«Άκου, εφόσον δεν έκανες καθόλου πυρετό θα σου πω τι έχει γίνει, έχει αποσυντονίσει ο θυρεοειδής, δεν έχει καταστραφεί γιατί έκκρινε. Έχεις Χασιμότο, έτσι; Αλλά έχεις 0,05 όταν το όριο ήταν 0,25 εσύ έκκρινες TSH 0,05, αυτό μόλις κάνουμε την θεραπεία μέσα σε 40 με 50 μέρες θα φτιάξει, αλλά από τη στιγμή που εκκρίνει ο θυρεοειδής δεν έχει καταστραφεί. Μια μόνο ορμόνη της TSH έχει απορρυθμιστεί, εντάξει αυτή δείχνει πολύ χαμηλή άλλες είναι καλές από αυτές και ρυθμίσιμες οπότε δεν έχεις πρόβλημα να φοβάσαι», λέει αρχικά ο ψευτογιατρός με τη συνέχεια να είναι καλύτερη αφού κάνει λόγο για παρατράγουδα, τα οποία κρίνει και φυσιολογικά, εννοώντας τις παρενέργειες που τυχόν εμφανίσει ο ασθενής λαμβάνοντας τη θεραπεία με τα βότανα που του συνιστά.

«Οι φλεγμονές μπορεί να προήλθαν από το βήξιμο, δεν είναι απαραίτητα από ίωση, έχει να κάνει θέμα με την κυκλοφορία του αίματος, με την οξυγόνωση του αίματος, είναι πάρα πολλοί παράγοντες. Πάντως σημασία έχει ότι από την στιγμή που δεν εκκρίνει 0 και είναι 0,05, θα επανέλθει. Και αυτό θα το καταλάβεις άμεσα. Δηλαδή όταν αρχίζει και ρυθμίζει ο θυρεοειδής μπορεί να σου βγάλει παρατράγουδα. Μια ταχυκαρδία, η οποία η ταχυκαρδία θα το καταλάβεις είναι… γιατί ρυθμίζει εκείνη την ώρα ή μια εξάντληση, κούραση και θα δεις θα θέλεις να κοιμηθείς. Γιατί ο οργανισμός διορθώνει τις βλάβες σου όταν κοιμάσαι».

Στη συνέχεια αναλύει λεπτομερώς τις θεραπείες placebo, που όπως ισχυρίστηκε και στην απολόγια του προσέφερε στους ασθενείς του.

«Γενικά έχω παρατηρήσει ότι σε πάρα πολύ κόσμο, που κάνουν έτσι παράλληλες θεραπείες και έχουν θέμα με τον θυρεοειδή, επειδή η βάση σε κάποιο απόσταγμα που δίνουμε, η βάση είναι 25 βότανα στάνταρ και μετά ανάλογα με τη φάση του καθενός προσθέτουμε και άλλα ή αντίστοιχα βγάζουμε προγράμματα. Αυτά τα 25 έχουν την τάση και μόνο αυτά να θεραπεύουν και βασικά να ρυθμίζουν τον θυρεοειδή».

Μάλιστα φέρνει και παραδείγματα ασθενών που με παρόμοιες θεραπείες έγιναν καλά.

«Βλέπεις άνθρωποι που παίρνανε χαπάκι των 100 ας το πούμε, ένα… των 100, μετά αρχίζουν και το μειώνουνε από τις 10 μέρες – 15 αρχίζουν και το μειώνουνε, το κόβουν μισό, το κόβουν στο 1/3 και μετά το πετάνε. Δηλαδή πρόσφατα, έχω μια κυρία, μια δασκάλα είναι 67 μπορεί 68, έπαιρνε χάπια θυρεοειδή όλη της τη ζωή και τώρα τα σταμάτησε γιατί ρυθμίστηκε ο θυρεοειδής της σε αυτή την ηλικία»

Τελικά, πείθει τον ασθενή και του ζητά να αρχίσει να μειώνει το χάπι του θυρεοειδή, χωρίς να ενημερώσει τον ενδοκρινολόγο του.

«-Τη ρύθμιση… το χάπι που θα μειωθεί… θα το κάνουμε μαζί….;

-Μαζί, μαζί

-Ή με τον ενδοκρινολόγο;

-Μαζί, μαζί. Μαζί θα το πάρουμε αυτό. Και μετά απλά θα πας στον ενδοκρινολόγο τον φίλο σου που σε κοίταγε για να δείξεις τις καινούριες εξετάσεις. Γιατί από την στιγμή που θα ξεκινήσεις την θεραπεία, κάθε 3-4 μέρες θα μιλάμε για να μου λες πώς νιώθεις ή παρατηρείς γιατί έτσι θα καταλαβαίνω ποια είναι η πρόοδος της θεραπείας και ανάλογα θα σου πω μείωσέ το, αύξησέ το, ανάλογα».

Ένα μόλις μήνα μετά, ο ασθενής διαπίστωσε ότι ο θυρεοειδής του είχε απορρυθμιστεί πλήρως, προσπάθησε να βρει τον ψευτογιατρό ο οποίος όμως είχε εξαφανιστεί.