Σύμφωνα με το ekriti.gr, η αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας σε επιχείρηση επί της λεωφόρου 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο, δίπλα από τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ο άνδρας εισέβαλε στα γραφεία της Αναπτυξιακής - Εκπαιδευτικής Εταιρείας «Πλοηγός» και ζητούσε από τους υπαλλήλους να τον βοηθήσουν σε θέμα που αντιμετώπιζε αναφορικά με τα έγγραφα της παραμονής του στη χώρα.

Η εταιρεία διαχειρίζεται το πρόγραμμα «Εστία» για τους πρόσφυγες και πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι ο δράστης με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου κράτησε τους εργαζόμενους κλεισμένους μέσα στα γραφεία της εταιρείας.

Ο άνδρας, αραβικής καταγωγής, επιχείρησε μάλιστα να δώσει τέλος στη ζωή του ωστόσο, ευτυχώς, κατάφερε μόνο να αυτοτραυματιστεί ελαφρά.

Αποτέλεσμα της συντονισμένης επιχείρησης που στήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις να ακινητοποιήσουν τον αλλοδαπό ο οποίος, μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η υπόθεση είχε διάρκεια περίπου μίας ώρας.