Οι εργαζόμενοι ζητούν να αποσύρουν οι τράπεζες τις καταχρηστικές ανακοπές για τα έσοδα από τον πλειστηριασμό του κτηρίου της Μίνωος, προκειμένου 850 άνθρωποι να λάβουν επιτέλους ένα ποσοστό από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους.

Σημειώνεται, ότι οι εργαζόμενοι της «Ε» βρίσκονται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια σε μία διαρκή προσπάθεια να λάβουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται, έχοντας φτάσει πολύ κοντά, ωστόσο η ανακοπή που άσκησαν οι τράπεζες θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία.

Οι εργαζόμενοι έκαναν μια συμβολική έκδοση πρωτοσέλιδου με τίτλο «ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ» καταγγέλλοντας την πρακτική των δυο τραπεζών και μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Η εμβληματικότερη εφημερίδα της Μεταπολίτευσης, η οποία επί 36 χρόνια σφράγισε το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, λείπει εδώ και πολλά χρόνια από τα περίπτερα. Οι εργαζόμενοί της, όμως, είναι ακόμα εδώ, τουλάχιστον όσοι άντεξαν και αντέχουν την ανεργία, την υποαπασχόληση, την έλλειψη εισοδήματος, την ανέχεια. Και είναι εδώ και απασχολούν τη δημόσια σφαίρα όχι επειδή το θέλησαν οι ίδιοι, αλλά επειδή δυο Τράπεζες επιδιώκουν να στραγγαλίσουν το πλέον στοιχειώδες δικαίωμά τους: να εισπράξουν έστω ένα μικρό μέρος της αποζημίωσης και των δεδουλευμένων τους».