Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος εξήγησε ότι σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα με έξαρση των κρουσμάτων και αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα, τόνισε ο κ. Γώγος ενώ θετικοί βρέθηκαν και άνθρωποι που ήρθαν από την Αλβανία. «Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα.

Το γεγονός ότι όσοι τουρίστες εντοπίζονται θετικοί στον κορονοϊό μπαίνουν σε καραντίνα, μπορεί επίσης να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας σημείωσε ο κ. Γώγος

Σχετικά με τα πανηγύρια τόνισε ότι ή πρέπει να απαγορευτούν ή να υπάρχει επιτήρηση και κατέληξε ότι αγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας.