Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Mega, «Live News», το ζευγάρι έφτασε στο νοσοκομείο της Λαμίας περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης και χρησιμοποίησε δύο ταξί για να μεταβεί εκεί.

Συγκεκριμένα πήραν ταξί για να πάνε από το ξενοδοχείο στο κέντρο υγείας της Ιστιαίας, όπου τους είπαν ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Έτσι μπήκαν στο φέρι, πέρασαν στην Αρκίτσα. Φτάνοντας στην Αρκίτσα το ζευγάρι, το οποίο δεν μιλάει και ελληνικά, είχε ένα χαρτί το οποίο έγραφε ότι είναι ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό και ότι έπρεπε να κάνουν τεστ, με το οποίο μετακινούνταν.

Στη συνέχεια βρήκαν από μόνοι του ταξί έξω από το πορθμείο της Αρκίτσας, και πιθανότατα έδειξαν αυτό το μήνυμα και στην οδηγό ταξί, η οποία τους μετέφερε στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύσκεψη πραγματοποίησαν οι τοπικοί φορείς

Οι τοπικοί φορείς πραγματοποίησαν σύσκεψη στο δημαρχείο της Αιδηψού, όπου και συζητήθηκε πώς θα γίνει η ιχνηλάτηση αλλά και πώς θα μεταφερθούν τα τρία γκρουπ των Σέρβων, που ήταν με το ζευγάρι για να γίνουν τα τεστ.

Το πρωί της Τετάρτης έγινε τηλεδιάσκεψη όπου υπογράφηκε συμφωνία μ' ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το ξενοδοχείο καραντίνας, στο οποίο έχει μεταβεί ήδη κινητή μάδα του ΕΟΔΥ και η οποία πραγματοποιεί ελέγχους στο γκρουπ.

Όσοι βρεθούν θετικοί στον ιό θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε άλλα καταλύματα.

Ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας διεμήνυσαν ότι δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έκαναν συχνές μετακινήσεις και κυρίως πήγαιναν από το ξενοδοχείο στη θάλασσα και το αντίστροφο.