Ελέγχους σε όλους - χωρίς εξαιρέσεις - τους τουρίστες που πέρανε στη χώρα μας από τον Προμαχώνα, διενεργούν συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Οι έλεγχοι έχουν γίνει πιο αυστηροί. Πρώτα γίνεται ο έλεγχος διαβατηρίων και του QR code και στη συνέχεια σταθμεύουν και βγαίνουν από τα οχήματα όλοι οι επιβάτες προκειμένου να υποβληθούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Τεστ σε Σέρβους

Στην Βόρεια Εύβοια πάνω από 80 Σέρβοι τουρίστες έχουν κάνει τεστ για κορονοϊό.

Συνολικά ελέγχθηκαν 85 άτομα, μέλη των γκρουπ που ήλθαν το Σάββατο 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε 11 διαφορετικά ξενοδοχεία και οι οποίοι είναι σε καραντίνα.

Η ανίχνευση και οι έλεγχοι από τα Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που ήταν από τη Στερεά και την Αττική, έγιναν σε ένα χώρο, όπου έφταναν οι άνθρωποι συνοδεία της αστυνομίας.

Επίσης εντοπίστηκαν και εξετάστηκαν τόσο ο ταξιτζής που μετέφερε το ζευγάρι των Σέρβων από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας στο λιμάνι της Αιδηψού όσο και η οδηγός που πήρε την αντίστοιχη κούρσα από την Αρκίτσα στο Νοσοκομείο Λαμίας.

21 κρούσματα σε πύλες εισόδου 

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου ανακοινώθηκαν 33 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. 

Από αυτά τα 21 βρέθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Από τα υπόλοιπα 12, τα τρία είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο, δύο εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Δράμας, δύο στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.622 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.