Σύμφωνα με το korinthostv.gr εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο παιδικές κατασκηνώσεις, η μία στρατιωτική και η άλλη πολιτική, που στεγάζονται εκεί και φιλοξενούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 16 ετών.

Στο σημείο επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, 18 οχήματα της Πυροσβεστικής με 79 άνδρες και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και μέχρι αυτή την ώρα δεν φαίνεται να απειλούνται σπίτια.

Σε ασφαλή χώρο έχουν μεταφερθεί τα παιδιά από την κατασκήνωση

Σε ασφαλή χώρο έχουν μεταφερθεί τα παιδιά που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στην ευρύτερη περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική έκταση.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, η εκκένωση της κατασκήνωσης αποφασίσθηκε, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τα παιδιά, ενώ η όλη επιχείρηση έγινε με απόλυτα συντονισμένο τρόπο. Τα παιδιά, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Ξυλοκέριζα και θα επιστρέψουν στην κατασκήνωση όταν δεν θα υπάρχει πλέον κανένας απολύτως κίνδυνος.