Ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. από το 2007 για εμπλοκή σε κυκλώματα μαστροπείας και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, μπαίνει για λίγο στις φυλακές Κορυδαλλού του 2015. Είναι η περίοδος που το όνομα του αρχίζει να συζητιέται όλο και πιο έντονα στην Κατεχάκη, τόσο στους ορόφους που στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες όσο και σ’ αυτούς που στεγάζεται η ΕΥΠ. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα πρόσωπο που εκτός από τον απόστρατο ΕΚΑΜίτη, Σπύρο Παπαχρήστο, είχε στενές σχέσεις και με άλλους αξιωματικούς της Αστυνομίας, που σύμφωνα με πληροφορίες επισκέπτονταν τα μπαρ του. 

Η ζωή του Μάλαμα πίσω απ’ τα κάγκελα

Παρότι έγκλειστος, ο Δημήτρης Μάλαμας φαίνεται πως και μέσα στις φυλακές δεν σταμάτησε τη δράση του, ίσα - ίσα που φέρεται να έκανε νέες γνωριμίες. Σύμφωνα με τη δικογραφία της ΕΥΠ, φαίνεται να «πραγματοποιεί γλέντια με ποινικούς ενώ κάποιες φορές προσκαλεί και γυναίκες να έρθουν». Είναι προφανές πως για να συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να υπάρχει... ανοχή και συνεργασία από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών φέρεται να μνημονεύεται ένα όνομα, ανθρώπου που εμφανίζεται πανίσχυρος εντός των φυλακών Κορυδαλλού.

Πριν καν την αποκάλυψη της έρευνας της ΕΥΠ, η ΕΛ.ΑΣ. έχει πληροφορίες ότι ακόμα και πίσω απ’ τα κάγκελα ο Δημήτρης Μάλαμας συνεχίζει να διατηρεί τηλεφωνικές επαφές με «νονούς» της αθηναϊκής νύχτας και να ελέγχει κυκλώματα μαστροπείας κανονίζοντας μάλιστα και γυναίκες για εργασία σε οίκους ανοχής και studio. Αυτό που μένει να αποδειχτεί είναι εάν και μετά την αποφυλάκιση του, συνέχισε να συμβάλει σε γλέντια ποινικών, ακόμη και με ιερόδουλες, όπως φέρεται να προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα που παραδόθηκαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς!