Το κάθε σκάφος διαθέτει, όπως μετέδωσε το Star, δύο εξωλέμβιους κινητήρες συνολικής ισχύος 900 ίππων, είναι ευέλικτο, έχει τη δυνατότητα να φέρει βαρύ οπλισμό και διαθέτει θάλαμο διακυβέρνησης με αντιβαλλιστική προστασία. Παράλληλα είναι εξοπλισμένο με συστήματα επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας, όπως κάμερα καταγραφής και απευθείας μετάδοσης. Η σχεδίασή του επιτρέπει την πλεύση ακόμα και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Μητσοτάκης: Η θάλασσα έχει σύνορα και η πατρίδα σχέδιο

«Η θάλασσα τελικά έχει σύνορα και η Πατρίδα έχει το σχέδιο, τη δύναμη, και κυρίως τους ανθρώπους να τα υπερασπιστεί. Και να δείξει ότι δεν είναι μόνο ελληνικά σύνορα αλλά και ευρωπαϊκά» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, στην τελετή παράδοσης του ταχύπλοου σκάφους στο Λιμενικό Σώμα.

«Ο στόλος του Λιμενικού γίνεται σήμερα πληρέστερος και ισχυρότερος υποδεχόμενος το πρώτο από τα 10 υπερσύγχρονα σκάφη μια ακόμη σημαντική δωρεά της ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών» σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι τα νέα ταχύπλοα απαντούν στις προκλήσεις της συγκυρίας ειδικά στο Αιγαίο και συμπλήρωσε ότι «θα είναι οι αποτελεσματικότεροι φρουροί των θαλάσσιων συνόρων μας». «Το ολοκληρωμένο σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης θα ενισχύσει την προστασία του Αιγαίου» είπε.