Πρόκειται για τον 67χρονο Άγγελο Γκόγκογλου, ο οποίος μίλησε στο Kontra και διέψευσε τον ισχυρισμό των ειδικών φρουρών ότι η σύλληψή του απετράπη από αστυνομικό.

«Στήνουν μια σκευωρία με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη» τόνισε, καταγγέλλοντας αναίτια επίθεση στο μπλοκ του κόμματος και λέγοντας πως «εφευρέθηκε η ιστορία με τον αστυνομικό που απελευθέρωσε ''κουκουλοφόρο''». Ο ''κουκολοφόρος'' ήμουν εγώ. Μόνο που δε φορούσα κουκούλα, παρά ένα καπέλο για τον ήλιο», σημείωσε, δίνοντας λεπτομέρειες για το συμβάν, που όπως ο ίδιος λέει, παρουσιάστηκε διαφορετικά.

«Ένα μηχανάκι με αστυνομικό ερχόταν κατά πάνω μου. Την τελευταία στιγμή με τράβηξε πίσω ο Πέτρος Γαλιατσάτος που ήταν δίπλα μου και γλίτωσα. Ακολούθησαν σπρωξίματα. Διαμαρτυρήθηκα» είπε και πρόσθεσε πως οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν αδικαιολόγητα με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Με την εικόνα από το περιστατικό να παίζει στις οθόνες, ο κ. Γκόγκογλου σημείωσε πως «δεν υπήρχε κανένας κουκουλοφόρος εκεί», καταγγέλλοντας πως «στήθηκε μια ολόκληρη παραφιλολογία με ψεύδη και συκοφαντίες».

Κρατείται στη ΓΑΔΑ ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου

Στην Κρατική Ασφάλεια, στη ΓΑΔΑ, παραδόθηκε και κρατείται ο αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι το απόγευμα της Πέμπτης παρεμπόδισε τη σύλληψη ατόμου που συμμετείχε στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν στο συλλαλητήριο στο πλαίσιο των καθηκόντων του, καθώς είναι αποσπασμένος στην ασφάλεια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε ακόμα ότι δεν παρεμπόδισε καμία σύλληψη από συναδέλφους του της Ομάδας «Δράση».