Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την πράξη που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που περιγράφει ο συνάδελφος του από την ομάδα Δράση παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο όπου θα δικαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο αστυνομικός, αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν στην πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του προκειμένου να προστατεύσει στελέχη του κόμματος, από ενδεχόμενη επίθεση. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή από τον συνάδελφο του, συνεπώς ούτε και παρεμπόδιση του.

«Ο ''κουκουλοφόρος'' ήμουν εγώ»: Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει τα περί αποτροπής της σύλληψής του

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο 67 φερόμενος ως κουκουλοφόρος, η σύλληψη του οποίου φέρεται να απετράπη από αστυνομικό.

Πρόκειται για τον 67χρονο Άγγελο Γκόγκογλου, ο οποίος μίλησε στο Kontra και διέψευσε τον ισχυρισμό των ειδικών φρουρών ότι η σύλληψή του απετράπη από αστυνομικό.

«Στήνουν μια σκευωρία με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη» τόνισε, καταγγέλλοντας αναίτια επίθεση στο μπλοκ του κόμματος και λέγοντας πως «εφευρέθηκε η ιστορία με τον αστυνομικό που απελευθέρωσε ''κουκουλοφόρο''». Ο ''κουκολοφόρος'' ήμουν εγώ. Μόνο που δε φορούσα κουκούλα, παρά ένα καπέλο για τον ήλιο», σημείωσε, δίνοντας λεπτομέρειες για το συμβάν, που όπως ο ίδιος λέει, παρουσιάστηκε διαφορετικά.

«Ένα μηχανάκι με αστυνομικό ερχόταν κατά πάνω μου. Την τελευταία στιγμή με τράβηξε πίσω ο Πέτρος Γαλιατσάτος που ήταν δίπλα μου και γλίτωσα. Ακολούθησαν σπρωξίματα. Διαμαρτυρήθηκα» είπε και πρόσθεσε πως οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν αδικαιολόγητα με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Με την εικόνα από το περιστατικό να παίζει στις οθόνες, ο κ. Γκόγκογλου σημείωσε πως «δεν υπήρχε κανένας κουκουλοφόρος εκεί», καταγγέλλοντας πως «στήθηκε μια ολόκληρη παραφιλολογία με ψεύδη και συκοφαντίες».