Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», ο 27χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του, η οποία κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο ενώ απέκλεισε εγκληματική ενέργεια και ζητήθηκε νεκροψία  - νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του 27χρονου Βασίλη Μάγγου.

Ο νεαρός, σύμφωνα με μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της Καύσης Σκουπιδιών, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την καύση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους: «Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Aστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει "δεν μπορώ να αναπνεύσω".Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα σταγόνα».

Τη βία κατά του παιδιού του είχε περιγράψει λίγες μέρες μετά και ο πατέρας του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο νεαρός, μετά από τέσσερις μέρες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο στις 19 Ιουνίου και είχε γράψει στο Facebook ευχαριστώντας τους πολίτες «που δεν άφησαν άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και το σκοτάδι».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Καμία σύνδεση 

Αθλιότητα και ασύστολο ψέμα χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τυχόν σύνδεση του θανάτου 27χρονου στον Βόλο, με την καταγγελία του για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι τα αίτια θανάτου του Βασίλη Μάγγου, θα αποδειχθούν από τη νεκροψία – νεκροτομή που έχει διαταχθεί και καταλήγει: «Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία της και τους οικείους του στη θλίψη τους».

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί» αναφέρει η ανακοίνωση.