Η μια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στέκεται αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και καταγγέλλει την συμπεριφορά εναντίον τους από τον Δήμο και το κράτος και η δεύτερη που είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 και μεταξύ άλλων μιλά για... εποικισμό.

Στη δεύτερη συγκέντρωση, αυτήν που διοργανώνεται δηλαδή από τις επιτροπές κατοίκων της περιοχής καλούν τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και η ΕΛΑΣΥΝ του Γιάννη Λαγού. 

Κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν χωρίσει τις δυο συγκεντρώσεις ώστε να μην μπορούν να έρθουν σε επαφή. 

«Όχι στις ρατσιστικές συνάξεις μίσους. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής» αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ που συμμετέχει στη συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζει:

«Η σύναξη μίσους κατά μεταναστών, προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης, την Τετάρτη 15 Ιούλη, στην πλατεία Βικτωρίας, που την καλούν ρατσιστές με το προσωπείο των “επιτροπών κατοίκων” Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής είναι μια πρόκληση κατά των ελευθεριών όλων μας. 

Οι ίδιοι συνεργάτες στα πογκρόμ των φασιστών της Χρυσής Αυγής, των ταγμάτων εφόδου της Σκορδέλη και του Κασιδιάρη, εμφανίζονται ξανά ως αγανακτισμένοι κάτοικοι. Δεν ξεγελάνε κανένα και καμία!»