Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, από την έκθεση του κ. Γκουρμπάτση, προκύπτει πως υπήρχαν επικεφαλής αξιωματικοί έβλεπαν τη φωτιά στο Μάτι και απομακρύνονταν όσο πλησίαζε. Η συγκεκριμένη διαπίστωση έγινε από τα στίγματα των αυτοκινήτων των αξιωματικών.

«Παίζουν παιχνίδια για το ποιους θέλουν να καθαρίσουν. Δεν πέφτω από τα σύννεφα βέβαια, αφού αυτά ακούγονταν τώρα στο Σώμα. Ο ένας σαμποτάριζε τον άλλον για να ανέβει αυτός και να τον αποστρατεύσει, ήταν κοινό μυστικό. Τα παιχνίδια του ενός στην πλάτη του άλλου. Είναι καιρός να λάμψει η αλήθεια», δηλώνει ο. Γκουρμπάτσης στην εφημερίδα.

Ο τεχνικός σύμβουλος-πραγματογνώμονας που όρισαν συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς, ισχυρίζεται ότι προκύπτουν ευθύνες και για άτομα που μέχρι τώρα δεν είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτοι.

Ο αξιωματικός

Στην έκθεση υπάρχει περίπτωση αξιωματικού που έλαβε εντολή να κινηθεί από την Κινέτα στο Μάτι στις 17:00 και εν τέλει έφτασε στη λεωφόρο Μαραθώνος στις 21:30.

«Με απειλούσαν»

«Κι εμένα με απειλούσαν. Ελεγαν ότι θα με μηνύσουν, θα με μεταθέσουν και τέτοια. Ο τότε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Πειραιά, κ. Πεπόνης, μου ανέθεσε να ερευνήσω και άλλες καταγγελίες για το “πνίξιμο” δικογραφιών, αυτήν τη φορά από το Ανακριτικό Τμήμα Πειραιά. Διαπίστωσα 1.200 δικογραφίες “πνιγμένες”. Σε άλλες περιπτώσεις άλλαζαν την αιτία με μπλάνκο, δηλαδή έλεγαν εμπρησμός με πρόθεση και μετά την άλλαζαν και έλεγαν από αμέλεια για να πάρει την αποζημίωση ο καθένας», δηλώνει ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Διαβάστε Ακόμα 

Φωτιά στο Μάτι: «Με απειλούσε ότι θα πάθω μεγάλο κακό» - Οι τρεις καταθέσεις του πραγματογνώμονα

Φωτιά στο Μάτι: «Δεν δέχθηκα πολιτική παρέμβαση» για το πόρισμα λέει ο Ματθαιόπουλος