Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα δοθεί μια λωρίδα της Πανεπιστημίου, μικραίνοντας έτσι τον Μεγάλο Περίπατο, από τις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης. 

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων «με αυτόν τον τρόπο δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου» είπε. Επίσης, συζητήθηκε η λήψη επιπλέον υποστηρικτικών μέτρων (σηματοδότηση, διαρκής αστυνόμευση, ελεγχόμενη στάθμευση κ.ά.) και η ουσιαστική ενεργοποίηση των λεωφορειολωρίδων, που θα διευκολύνει την ταχύτερη κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, «ο Μεγάλος Περίπατος φέρνει κάτι καινούργιο. Μας βάζει όλους στο ίδιο τραπέζι για να το συζητήσουμε. Μας βάζει στη διαδικασία, για πρώτη φορά, να ξεφύγουμε από μία λογική που όλοι καταδικάζουμε, αλλά όλοι τελικά υποκύπτουμε σε αυτή: Στη λογική της κορδέλας». Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι η Αθήνα «δεν έχει ανάγκη από εγκαίνια και κορδέλες. Θέλει έργα όπως αυτό: Έργα που τα βλέπουμε, τα ζούμε και τα συνδιαμορφώνουμε. Ναι, είναι περίεργο για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά μπορούμε να το κάνουμε».

Ακόμη, ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε το όλο εγχείρημα «σημαντικό κρας τεστ για να κάνουμε το επόμενο βήμα: Να μην αποφασίζουν μερικοί για το μέλλον όλων. Να αποφασίζουμε όλοι για το μέλλον μας και το μέλλον της πόλης. Είναι κατάκτηση και ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα παντού. Να δείξουμε έναν νέο τρόπο διοίκησης και λήψης αποφάσεων» υπογράμμισε. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Διπλωματικός συναγερμός μέχρι τις 2 Αυγούστου 

«Παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού είναι ανάξια απάντησης»: Το ελληνικό ΥΠΕΞ για τον Ακσόι