«Υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων και μετά από όλα αυτά που είπε ο Ματθαιόπουλος», κατατίθεται η μήνυση, είπε ο κ. Χαρχαλάκης στον ΑΝΤ1.

«Θα γίνει πολύ βαθιά έρευνα», εκτίμησε ο κ. Χαρχαλάκης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αξίωσης αποζημίωσης, όμως τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η άσκηση ποινικών διώξεων.

«Δεν υπήρχε συντονισμός ούτε των επίγειων δυνάμεων. Τα εναέρια μέσα έκαναν τέσσερις ώρες να επιστρέψουν. Αδιανόητα πράγματα», κατέληξε ο δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται πως οι εισαγγελείς έδωσαν παραγγελίες για να επανεξεταστούν οι δικογραφίες που αφορούν τις πυρκαγιές σε Κύθηρα και Μάνη.

Οι παραγγελίες έγιναν μετά την αποκάλυψη της ηχογραφημένης συνομιλίας του Δημήτρη Λιότσιου με τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο στην οποία γίνεται λόγος για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στο Σώμα που θέτει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

«Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Διαβάστε Ακόμα

Φωτιά στο Μάτι: «Με απειλούσε ότι θα πάθω μεγάλο κακό» - Οι τρεις καταθέσεις του πραγματογνώμονα

Φωτιά στο Μάτι: Τι αναφέρει στη μήνυσή του ο πραγματογνώμονας - «Μου είπε, κάνε τον μαλ...»