Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, και κατά τα φαινόμενα θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εμπορικά καταστήματα και τράπεζες.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν χτυπήσει καμπανάκι λέγοντας ότι απαιτείται η χρήση της, καθώς το εμβόλιο ακόμα αργεί.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς είπε ότι η μάσκα πρέπει να μας γίνει συνήθεια, ενώ το βράδυ της Δευτέρας  ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος  αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξει εισήγηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Το βράδυ της Δευτέρας επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε και ένα video που είναι τμήμα της καμπάνιας ενημέρωσης της κυβέρνησης και θα τρέξει ειδικά στα social media τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ήταν, επί της ουσίας, ένα καμπανάκι προς τους πολίτες, με δεδομένα τα πολλά φαινόμενα χαλάρωσης. Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με συγκρατημένη ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή, για το κυβερνητικό επιτελείο, προέχει να σταλεί με όλους τους πιθανούς τρόπους και από όλους τους δυνατούς διαύλους ένα μήνυμα κόντρα στη χαλάρωση, καθώς, όπως φαίνεται, δεν είναι τα εισαγόμενα λόγω τουρισμού κρούσματα που είναι η βασική πηγή ανησυχίας σε αυτή τη φάση και με δεδομένα τα μέτρα σε χερσαία σύνορα και αεροδρόμια.

Διαβάστε ακόμα: 

Γιατί ο Μητσοτάκης χτύπησε καμπανάκι για τον κορονοϊό - Στο τραπέζι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Ανησυχία στη Λέσβο: Θετικά στον κορονοϊό τέσσερα μέλη οικογένειας