Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιούσε την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, ωστόσο στο τέλος της και χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του μετεωρολόγου και ζητώντας συγγνώμη από τον πρόεδρο, αναφέρθηκε στο κύμα καύσωνα που έρχεται και στο ενδεχόμενο πυρκαγιών.

«Θέλω από το βήμα της Βουλής να σας ενημερώσω, θα σας παρακαλέσω να με προσέξετε όλοι επειδή έρχονται δύσκολες μέρες από την Πέμπτη και μετά, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Έρχεται ένας καύσωνας, ο οποίος θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, να ενημερώσετε και εσείς στις περιοχές σας τους αρμόδιους φορείς και τους τοπικούς άρχοντες, έρχεται καύσωνας ισχυρός, αλλά έρχεται και αέρας πολύ δυνατός 7-8 μποφόρ και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τις πυρκαγιές. Ας μην καεί άλλο η Ελλάδα».

«Με ακούνε όσοι πρέπει να με ακούσουν. Άρα λοιπόν σας ενημερώνω να ξέρετε ότι μας περιμένουν τρεις δύσκολες μέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Από την Κυριακή πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται ίσως και βροχούλες. Σας ενημέρωσα λοιπόν και μετεωρολογικά», κατέληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε όσα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος από το 8:30 και μετά

Θα χτυπήσει 40αρια ο υδράργυρος

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, καθώς και των περισσότερων χωρών της Δυτικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης τουλάχιστον έως και το Σάββατο 01/08.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 - Σάββατο 01/08, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς.   

Επισημαίνεται ότι οι θερμοκρασίες των αερίων μαζών που τη Δευτέρα 27/07 κυμαίνονται σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα βρεθούν 2 με 3 βαθμούς πάνω από αυτά την Τρίτη 28/07 και 6 με 7 βαθμούς πάνω από αυτά το Σάββατο 01/08.

Διαβάστε ακόμα:

Βουλή: Τροπολογία για διορισμό στο δημόσιο των βαριά εγκαυματιών στο Μάτι

Ο Δένδιας φόρεσε μάσκα του Παναθηναϊκού στη συνάντηση με την Ισπανίδα ΥΠΕΞ (pics)