«Ο κόσμος γενικότερα είναι ενημερωμένος, μόνο σε ελάχιστους χρειάζεται να κάνουμε σύσταση», αναφέρουν υπάλληλοι στο Reader.gr.

Όπως προκύπτει και από το φωτορεπορτάζ, οι πολίτες που εισέρχονται στα καταστήματα έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ οι επιχειρήσεις είναι εφοδιασμένες με μάσκες, προκειμένου να τις παρέχουν στους πελάτες. «Έχουμε κάνει κάποιες συστάσεις, ωστόσο δεν έχει χρειαστεί ακόμα να δώσουμε μάσκα», λέει μεταξύ άλλων, υπάλληλος λιανεμπορίου στον πεζόδρομο της Ερμού.

Το Reader.gr, βρέθηκε και στους σταθμούς μετρο, στο Σύνταγμα, στην Ομόνοια και στο Πανεπιστήμιο, όπου το επιβατικό κοινό στο σύνολο του, τη χρησιμοποιούσε κατά την επιβίβαση και κατά την αποβίβασή του.

Ωστόσο, σε κανένα σημείο δεν υπήρχε εποπτεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες φύλαξης, όπως συνέβαινε στην αρχή των περασμένο Μάιο, όταν τέθηκαν σε ισχύ για πρώτη φορά, οι υγειονομικοί περιορισμοί.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται στην αφετηρία λεωφορείων της οδού Ακαδημίας και στις στάσεις της οδού Σταδίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

Η κίνηση είναι ελάχιστη λόγω της θερινής περιόδου, όμως όσοι χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα ΜΜΜ φορούν επίσης μάσκα.

Διαβάστε ακόμα: 

Κορονοϊός: Πού βάζουμε υποχρεωτικά από σήμερα μάσκα – Για ποιους και σε ποια μέρη αποτελεί σύσταση

Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης για τα... πάρτι του κορονοϊού σε beach bar και βίλες