Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει με ανάρτηση που έκανε στο Facebook στις 24 Ιουλίου, η κυρία Εύα Νανοπούλου, η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφία, σύμφωνα με τον ιερέα του κοιμητηρίου της Νέας Μάκρης, υπάρχει ένας λάκκος, στον οποίο ακόμα δεν έχει αναγερθεί κάποιο μνήμα, εντός του οποίου έχουν θαφτεί μέλη απανθρακωμένων ανθρώπων εκείνης της αποφράδας ημέρας που στοίχισε τη ζωή σε 102 ψυχές.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Επειδή τα γεγονότα και ο πόνος στο Μάτι δεν έχει τέλος και ξεπερνά κάθε φαντασία...
Πηγαίνοντας την Πέμπτη να τελεσω τρισάγιο στον τάφο της μαμάς μου στο Κοιμητήριο Νέας Μάκρης έκανα μια...ανακάλυψη!
Στο σημείο που βλέπετε, σύμφωνα με τον ιερέα του κοιμητηρίου, είναι θαμμένα μέλη (!) απανθρακωμένων ανθρώπων εκείνης της αποφραδας ημέρας...
Δεν μπορώ να περιγράψω την φρίκη που αισθάνθηκα όταν συνειδητοποίησα την αδιαφορία και την ασέβεια. Τα οστά σε λίγο θα ξεθαφτουν από την βροχή καθώς το χώμα υποχωρεί, οι καρεκλιτσες στη σκιά αποτελούν ιδανικό σημείο για ξεκούραση και κανείς δεν έβαλε έστω ένα σταυρό στα αζητητα που δεν κατάφεραν ποτέ να συμπληρώσουν κάποιο μακάβριο παζλ...
Αυτή την εικόνα προσβάλλει με έναν ακόμη τρόπο τη μνήμη των νεκρών μας...»

Η απάντηση του δημάρχου

Μάλιστα με νεότερη ανάρτησή της αναφέρει και την απάντηση που της έστειλε με e-mail ο δήμαρχος Μαραθώνα. «Ο κ. Τσίρκας σε αυτό δηλώνει ότι με θλίψη διάβασε το περιεχόμενο της επιστολής μου και με διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία αποκατάστασης του εν λόγω σημείου προκειμένου να αποδοθούν στους νεκρούς οι δέουσες τιμές».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η απάντηση του Δημάρχου Μαραθώνα
Επειδή δεν μου αρέσει απλώς να δημιουργώ εντυπώσεις, επειδή η διάδοσή ψευδών αλλά εντυπωσιακών ειδήσεων μπορεί να μας κάνει πολύ μεγάλο κακό, και επειδή για κάθε θέμα πρέπει να απευθύνεσαι στον καθ'ύλην αρμόδιο αλλά και γιατί η γνώση πρέπει να μοιράζεται σημειώνω ότι:
Σήμερα έλαβα mail από τον δήμαρχο Μαραθώνα κ.Τσιρκα ως απάντηση στην επιστολή μου σε σχέση με το Κοιμητήριο Νέας Μάκρης (προηγούμενη ανάρτηση). Ο κ. Τσίρκας σε αυτό δηλώνει ότι με θλίψη διάβασε το περιεχόμενο της επιστολής μου και με διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία αποκατάστασης του εν λόγω σημείου προκειμένου να αποδοθούν στους νεκρούς οι δέουσες τιμές. Με αυτό τον αόριστο και ταυτόχρονα οριστικό τρόπο αποδέχεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν ταφεί ταυτοποιημενα ή μη απανθρακωμένα ανθρώπινα μέλη επιβεβαιώνοντας τις φήμες και τις πληροφορίες... Ας ελπίσουμε ότι θα πράξει πραγματικά τα δέοντα αν και με εκπλήσσει το γεγονός πως από εμένα έμαθε την αλήθεια...».

Διαβάστε ακόμα:

Φωτιά στο Μάτι: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε η Ρένα Δούρου

Φωτιά στο Μάτι: Σοκάρουν οι νέες καταθέσεις – Κανείς δεν ζήτησε τη συνδρομή των εναέριων μέσων