Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα παράνομα πάρτι γίνονταν γνωστά μέσω «κραχτών»-εντοπιστών στο διαδίκτυο και σε beach bar, οι οποίοι βρίσκουν τους υποψήφιους πελάτες και «σκανάρουν» τις τσέπες τους, προκειμένου να κυμανθεί το η είσοδο-τιμολόγιο, η οποία κοστολογείται 150 μέχρι 1500 ευρώ.

Οι φερόμενοι ως «αχυράνθρωποι»-βιτρίνες είναι ενδεχομένως οι διοργανωτές των πάρτι.

Άλλο ρόλο φαίνεται να έχουν οι «διαχειριστές» των πολυτελών κατοικιών. Το ίδιο δήλωσε και ο 38χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Μύκονο. Δήλωσε όμως και υπεύθυνος ηχοσυστήματος, άλλος όρος για αυτό που παλαιότερα ήταν γνωστός ως «αυτοφωράκιας».

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να μπλοκάρει τα πάρτι

  • Το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης: Μέσω καταγγελιών για πολύ δυνατή μουσική, όπως έγινε και στην περίπτωση σύλληψης του 38χρονου. Πήγε στο χώρο η αστυνομία αναζητώντας τον διαχειριστή τον «υπεύθυνο του ηχοσυστήματος» και στη συνέχεια τον συνέλαβε, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.
  • Drones-εντοπιστές: Drone θα πετάνε πάνω από το νησί και θα εντοπίζουν τους συνωστισμούς σε συγκεκριμένους χώρους.
  • Insiders (Δούρειοι Ίπποι) αστυνομικοί: Θα προσπαθήσουν οι αστυνομικοί να γίνουν υποψήφιοι πελάτες, προκειμένου να λαμβάνουν έγκαιρα τα στίγματα τοποθεσίας που αποστέλλουν τα κυκλώματα για το που λαμβάνουν χώρα τα συγκεκριμένα πάρτι.
  • Τροχονόμοι: Αν εντοπίζονται έγκαιρα τα πάρτι, θα υπάρχουν οι «τροχονόμοι», δηλαδή οι αστυνομικοί που θα αποτρέπουν τη μαζική προσέλευση στα πάρτι.

Συλλήψεις και σε άλλα νησιά

Το απόγευμα της Τετάρτης στην Κέρκυρα, οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις, σε ένα αυτοσχέδιο παράνομο πάρτι σε απόμερη παραλία όπου είχαν μαζευτεί περίπου 150-200 άτομα και διοργανωτές ήταν δύο Ιταλοί.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών ήταν από την Ιταλία, ενώ υπήρχε και ένα μικρό αντίτιμο εισιτηρίου. Στο πάρτι έπαιζαν χρωματοπόλεμο και είχε δυνατή μουσική με ξένους Dj.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: «Φάμπρικα» prive πάρτι στη Μύκονο με είσοδο 1.500 ευρώ το «κεφάλι» (vid)

Χρυσοχοΐδης από τη Μύκονο για τον κορονοϊό: Αυστηροί έλεγχοι σε χώρους διασκέδασης