Σύμφωνα με το voria.gr, το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε γαμήλιο γλέντι με 150 άτομα στους Αμπελόκηπους.

Αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό την Τρίτη και την Τετάρτη ένας καλεσμένος του γάμου διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Επίσης την Πέμπτη 12 άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του Παπαγεωργίου με πυρετό.

«Αμέσως σήμανε συναγερμός και από τους δώδεκα ασθενείς τελικά οι δέκα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης στο grtimes.gr.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ο κ. Τουχτσίδης τόνισε πως το περιστατικό δείχνει ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας: «δε συγχρωτιζόμαστε, τηρούμε τις αποστάσεις, γιατί με τέτοιες πράξεις διακυβεύεται όλη η καλή προσπάθεια που έγινε τον προηγούμενο καιρό». 

«Είναι πολύ εύκολο να βρεθούμε δίπλα σε κάποιον θετικό. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε διαρκώς να αυξάνονται οι προσερχόμενοι, ακόμα και για ασήμαντη αφορμή προ lockdown. Σκεφτείτε ότι έχουμε μέση αναμονή 100 άτομα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χθες οι δέκα ήταν θετικοί σε κορωνοϊό. Και μπορεί να ήταν στην αναμονή απομονωμένοι μέχρι να βγουν τα τεστ, αλλά μέχρι τότε έδωσαν τα στοιχεία τους και μίλησαν με νοσηλευτές, ενώ δεν γνωρίζουμε πώς έφτασαν εκεί. Άρα λέμε ότι δεν πλησιάζουμε νοσοκομείο, αν δεν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό», υπογράμμισε ο κ. Τουχτσίδης.

Διαβάστε ακόμα

Έκτακτα μέτρα για το «Κουρμπάν Μπαϊράμ» - Ανακοίνωση Χαρδαλιά

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πλαφόν πελατών στα κλαμπ (vid)