Σύμφωνα με το infonews24.gr, τρία άτομα που έδωσαν το παρών σε γάμο που έγινε σε χωριό των Σερρών, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας,.

Πρόκειται για Σερραίους, οι οποίοι όμως διαμένουν στην Αθήνα. Οι δύο έκαναν το τεστ με την επιστροφή τους στην Αθήνα και βρέθηκαν θετικοί, ενώ ο τρίτος- ένας 30χρονος- έκανε το τεστ ενόσω βρισκόταν στις Σέρρες, τα αποτελέσματα βγήκαν την Τετάρτη δείχνοντας ότι είναι θετικός στον κορονοϊό και έκτοτε βρίσκεται σε καραντίνα σε σπίτι.

Όπως δήλωσε ο νομιάτρος Σερρών Αναστάσιος Αναστασιάδης, ο 30χρονος, είναι το τρίτο κρούσμα στη Σέρρες, ωστόσο δεν πρόκειται για μόνιμο κάτοικο, αλλά είχε ανέβει για ένα γάμο συγγενούς του που έλαβε χώρα την Κυριακή σε χωριό της περιοχής.

Όπως προσέθεσε κάποιοι ακόμα συγγενείς διαπιστώθηκε ότι είχαν κάποια συμπτώματα, οι οποίοι βρίσκονταν στην Αθήνα, έκαναν το τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

«Το πρόβλημα εδώ είναι ότι πρόκειται για ένα γάμο και στους γάμους όντως υπάρχει πρόβλημα. Πάντα θα πρέπει να υπάρχει προσοχή, ειδικά σε τέτοιο συγχρωτισμό με γάμους κτλ. Είναι αρκετά επικίνδυνο ώστε να μεταδοθεί η νόσος και σε αρκετά άτομα πέρα από αυτά που νοσούν.

Ο 30χρονος είναι το τρίτο κρούσμα κορονοϊού αυτή την εβδομάδα στις Σέρρες και 15ο συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Όλοι οι καλεσμένοι του γάμου έχουν ενημερωθεί ώστε να μπουν σε καραντίνα. Ο συγκεκριμένος γάμος είναι ο δεύτερος στον οποίο εμφανίζονται κρούσματα της Covid-19, καθώς κάτι αντίστοιχο συνέβη και σ' ένα γάμο στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα λόγω αύξησης κρουσμάτων – Πλαφόν σε καλεσμένους γάμων, μάσκα και στις εκκλησίες

Κορονοϊός: «Ξεφεύγουν» τα ημερήσια κρούσματα – 78 το τελευταίο 24ωρο - 206 οι νεκροί