Σύμφωνα με όσα ανέφερε άτομο από το στενό περιβάλλον του γαμπρού στον ΣΚΑΪ οι καλεσμένοι ήταν 150 και όχι 300. Δηλαδή όσοι ήταν στην εκκλησία, ήταν και στο γλέντι, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και ο ιδιοκτήτης του κέντρου δεξιώσεων.

Επίσης σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον υπήρχε μόνο ένα άτομο από τη Γερμανία το οποίο είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από 1,5 μήνα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής 16 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, τρία εκ των οποίων νοσηλεύτηκαν, ενώ τα ύποπτα κρούσματα προσεγγίζουν τα 100 και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Ο γαμπρός μίλησε στον ΣΚΑΪ και όπως είπε την Τρίτη άρχισε να νιώθει μια αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Την επόμενη μέρα έλαβε μηνύματα και από κάποιους καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα. Πήγαν στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθησαν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρόμαξαν είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν “είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου”. Εκεί λίγο φοβήθηκα».

Σχετικά με τον γάμο είπε: «Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε τον γάμο;».

Όσον αφορά το ποιος μπορεί να ήταν η «πηγή» του ιού ο γαμπρός είπε: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος».

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους, Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας της τελετής, οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα δεξιώσεων που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. Παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο λόγω ψιλόβροχου, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο.

Την Τρίτη άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα πυρετού και αδιαθεσίας στην οικογένεια του γαμπρού.

Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ομάδα ατόμων που είχε παρευρεθεί στον γάμο μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Αρνητικές είναι μητέρα και η αδελφή του γαμπρού ενώ θετικοί βρέθηκαν η νύφη, ο γαμπρός, ο πατέρας, αλλά και ο αλλά και ο DJ της δεξίωσης.

Ο γαμπρός και οι συγγενείς που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, πήραν εξιτήριο το μεσημέρι της Παρασκευής. Ανάλογο περιστατικό με αρκετά κρούσματα κορονοϊού συνέβη και σε γάμο στις Σέρρες.

DJ: Περιμένω οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

«Παίζω στο γάμο, τα παιδιά χορέψανε, όλα πήγαν καλά. Τελειώνει ο γάμος χαιρετιόμαστε, φεύγουμε και μετά από 3-4 μέρες, έβγαλα και εγώ τα πρώτα συμπτώματα του στυλ ότι είχα δέκατα, ανησύχησα, πήγα έκανα το τεστ γιατί ήρθα και σε επικοινωνία και με τα παιδιά και μου είπαν ότι έχουμε και εμείς κάποια κρούσματα στην παρέα και βγήκα θετικός. Το μυαλό μου εμένα πήγες ότι είναι από τα air condition, πήγα σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο και έκανα τις εξετάσεις. Τα παιδιά τα οποία είχαν το εργαστήριο, μου είπαν ότι δε περίπτωση που βγεις θετικός, ενημερώνουμε εμείς τον ΕΟΔΥ και από εκεί και πέρα μένεις σε κατ' οίκον περιορισμό και αναμένεις τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Λυπάμαι που το λέω εγώ δεν έχω λάβει κάποιο τηλεφώνημα από τον ΕΟΔΥ. Οπότε είμαι μόνος μου σε καραντίνα εσώκλειστος. Ήμασταν τυχεροί επειδή ήμασταν οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία. Αν δεν με ενημέρωναν τα παιδιά για να κάνω το τεστ δεν θα το ήξερα, δεν θα το είχα αντιληφθεί και μπορεί να το διέδιδα όλο αυτό το διάστημα», δήλωσε ο DJ της δεξίωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα λόγω αύξησης κρουσμάτων – Πλαφόν σε καλεσμένους γάμων, μάσκα και στις εκκλησίες

Κορονοϊός: «Ξεφεύγουν» τα ημερήσια κρούσματα – 78 το τελευταίο 24ωρο - 206 οι νεκροί