Σύμφωνα με το proininews.gr, συνελήφθη βράδυ της Παρασκευής και κρατήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο υπεύθυνος της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα.

Το δικαστήριο επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ με την αυτόφωρη διαδικασία στον προσωρινά υπεύθυνο διοργανωτή της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα, με την κατηγορία της παράβασης των μέτρων του ποινικού κώδικα για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού .

Η συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 1.000 άτομα.

Η αστυνομία κινήθηκε αυτεπάγγελτα και συνέλαβε τον προσωρινά υπεύθυνο για τη διοργάνωση της συναυλίας, καθώς στο χώρο του θεάτρου δεν τηρήθηκε κανένα από τα μέτρα που προβλέπονται στον ποινικό κώδικα με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία δε φορούσαν μάσκες κατά την είσοδό και την αποχώρηση τους από το χώρο, ενώ δεν τηρήθηκαν και οι προβλεπόμενες αποστάσεις στις κερκίδες του θεάτρου. Επίσης, δεν υπήρχε ξεχωριστή είσοδος και έξοδος από το χώρο του θεάτρου.

.Η Αστυνομική διεύθυνση Καβάλας προειδοποιεί για την τήρηση των μέτρων οποιοδήποτε διοργανώνει μουσικά γεγονότα αυτή την περίοδο στο Ν.Καβάλας.

Σημειώνεται ότι στην Καβάλα έχει σημάνει ήδη συναγερμός καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, συνολικά ελήφθησαν 120 δείγματα από εργαζόμενους σε εργοστάσιο, από αυτά βρέθηκαν θετικά τα 24, ενώ ο έλεγχος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να γίνουν έλεγχοι.

Σφραγίστηκαν δύο μπαρ στη Χαλκιδική

Εν τω μεταξύ στη Χαλκιδική σφραγίστηκαν δυο μπαρ για 15 ημέρες, επειδή στη διάρκεια ελέγχου που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες ήταν υπεράριθμοι και υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Δείτε τις φωτογραφίες στο gallery που ακολουθεί

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Κίνδυνος lockdown στην Καβάλα - Έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου για τήρηση των μέτρων

Κορονοϊός: Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους - Τα νέα μέτρα