Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εκτός από τον γαμπρό και τη νύφη, μέχρι στιγμής θετικά στον ιό είναι και άλλα 19 άτομα, φτάνοντας συνολικά τα 21 σε σχέση με το βράδυ της Παρασκευής που ήταν 16.

Τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης έχουν προς εξέταση 200 δείγματα ύποπτα για κορονοϊό.  Πάντως δεν σχετίζονται όλα με τον γάμο, καθώς είχε 150 καλεσμένους

Ο ΣΚΑΪ, βρέθηκε και στην εκκλησία όπου τελέστηκε ο γάμος βρέθηκε, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για ανοιχτό υπαίθριο χώρο. 

Ωστόσο, περίπου 40 από τους καλεσμένους μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του ναού γιατί μετά τον γάμο το ζευγάρι έκανε και τη βάφτιση του παιδιού του.

Γαμπρός: Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος

Ο γαμπρός μίλησε στον ΣΚΑΪ και όπως είπε την Τρίτη άρχισε να νιώθει μια αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Την επόμενη μέρα έλαβε μηνύματα και από κάποιους καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα. Πήγαν στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθησαν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρόμαξαν είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν “είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου”. Εκεί λίγο φοβήθηκα».

Σχετικά με τον γάμο είπε: «Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε τον γάμο;».

DJ: Περιμένω οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Ανάμεσα στα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ήταν και ο DJ του γάμου, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ανέφερε:

«Παίζω στο γάμο, τα παιδιά χορέψανε, όλα πήγαν καλά. Τελειώνει ο γάμος χαιρετιόμαστε, φεύγουμε και μετά από 3-4 μέρες, έβγαλα και εγώ τα πρώτα συμπτώματα του στυλ ότι είχα δέκατα, ανησύχησα, πήγα έκανα το τεστ γιατί ήρθα και σε επικοινωνία και με τα παιδιά και μου είπαν ότι έχουμε και εμείς κάποια κρούσματα στην παρέα και βγήκα θετικός. Το μυαλό μου εμένα πήγε ότι είναι από τα air condition, πήγα σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο και έκανα τις εξετάσεις. Τα παιδιά τα οποία είχαν το εργαστήριο, μου είπαν ότι σε περίπτωση που βγεις θετικός, ενημερώνουμε εμείς τον ΕΟΔΥ και από εκεί και πέρα μένεις σε κατ' οίκον περιορισμό και αναμένεις τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Λυπάμαι που το λέω εγώ δεν έχω λάβει κάποιο τηλεφώνημα από τον ΕΟΔΥ. Οπότε είμαι μόνος μου σε καραντίνα εσώκλειστος. Ήμασταν τυχεροί επειδή ήμασταν οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία. Αν δεν με ενημέρωναν τα παιδιά για να κάνω το τεστ δεν θα το ήξερα, δεν θα το είχα αντιληφθεί και μπορεί να το διέδιδα όλο αυτό το διάστημα».

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός - Συναγερμός στην Καβάλα: 24 θετικά δείγματα σε εργοστάσιο

Κορονοϊός: Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους - Τα νέα μέτρα