Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχει έντονη ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, ωστόσο υπάρχει και ψυχραιμία, καθώς τα 60 από τα 110 προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Όμως κυβερνητικά στελέχη στέκονται και στην περίπτωση του Βόλου, όπου η μετάδοση συνέβη μέσω ενός μπαρ, κάτι που δείχνει τον κίνδυνο και ότι ο πραγματικά μεγάλος εχθρός είναι ο συνωστισμός.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ το πραγματικό crash test είναι οι έλεγχοι σχετικά με τη χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς οι έλεγχοι αναπροσαρμόζονται μέρα με τη μέρα και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον Σωτήρη Τσιόδρα, το Νίκο Χαρδαλιά, τον Βασίλη Κικίλια και τα στελέχη που συμμετείχαν και στην προηγούμενη διάσκεψη, ενώ δε αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στείλει ένα νέο μήνυμα στους πολίτες.

Όπως αναφέρει το Open η κυβέρνηση έχει θέσει δύο ορόσημα αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης, το πρώτο είναι ο δεκαπενταύγουστος και το δεύτερο η επανέναρξη των σχολείων στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε ύψιστη επιφυλακή την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία και τον κρατικό μηχανισμό.

Επίσης εντός του Αυγούστου τουλάχιστον μία φορά θα συνέρχεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ίσως και περισσότερο, προκείμενου να επαναξιολογείται η κατάσταση.

Η κατάσταση θα εκτιμηθεί συνολικά λίγες μέρες μετά τον δεκαπενταύγουστο, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε επιπρόσθετο περιοριστικό μέτρο προκειμένου ν’ ανακοπεί η εξάπλωση του ιού.

Σε πρώτο πλάνο είναι οι ευπαθείς ομάδες και σε περίπτωση που επικρατήσει κάποιο από τα κακά σενάρια εξετάζεται η επαναφορά του SMS στο 13033, για τον περιορισμό της κυκλοφορίας, καθώς και τοπικού χαρακτήρα lockdown σε δεύτερο χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:

Μόσιαλος για την έξαρση των κρουσμάτων: Δεν χρειάζεται πανικός – Πρέπει όλοι να τηρήσουν τα μέτρα

Κορονοϊός: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε