«Αν συνεχιστεί η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, θα πάρουμε μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων» είπε ο κ. Σύψας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το σύστημα με τα SMS στο 13033.

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Σύψας είπε πως «η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι κρίσιμη και δύσκολη» αφού «θα δείξει τα αποτελέσματα των προηγούμενων 10-15 ημερών».

Ταυτόχρονα ο κ. Σύψας είπε πως «πολλά μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι» όπως «να κλείνουν νωρίς τα μπαρ και οι χώροι εστίασης», πριν τα μεσάνυχτα.

«Να μην φτάσουμε σε άλλα μέτρα, να τηρήσουμε αυτά που έχουμε» τόνισε και συμπλήρωσε: «το σημαντικότερο είναι να μην πάρουμε άλλα μέτρα αλλά να τηρήσουμε αυτά που υπάρχουν. Αν τηρήσουμε μαζικά τα μέτρα η κατάσταση θα αναστραφεί».

«Τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο κλειστήκαμε στα σπίτια μας και δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά τώρα;» ανέφερε.

«Αν συνεχίσει η διασπορά των κρουσμάτων η επιδημία θα φτάσει στις ευπαθείς ομάδες και θα ξεκινήσουν οι διασωληνώσεις. Είμαστε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο κύμα και δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» σημείωσε ο κ. Σύψας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας «έχουμε μία πολύ μεγάλη επιβάρυνση της επιδημίας στην Ελλάδα η οποία παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Σχετίζεται με τα εισαγόμενα κρούσματα αλλά κυρίως με τη χαλαρότητα που υπήρξε τις προηγούμενες εβδομάδες».

«Μας βοηθάει ότι οι ευπαθείς ομάδες καταλαβαίνουν τον κίνδυνο και δεν έχουν χαλαρώσει. Οι νέοι έχουν χαλαρώσει και νοσούν και γι αυτό το λόγο δεν έχουμε πολλές εισαγωγές ή διασωληνώσεις. Παρ΄ όλα αυτά ο αριθμός των εισαγωγών έχει αυξηθεί τις τελευταίες μέρες. Είναι ευτύχημα ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί πολύ ακόμα» σημείωσε.

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων ως τις 18 Αυγούστου

Χαμός στο «Εξπρές Σκιάθος»: Πάνω από 20 πρόστιμα για τις μάσκες σε επιβάτες