Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των καλεσμένων από 100 που ισχύει σήμερα σε 50 και λιγότερους.

«Οι γάμοι δεν αναστέλλονται, αναστέλλονται όμως τα πάρτι, οι δεξιώσεις που είναι μετά ή μειώνεται ο αριθμός από τα 100 άτομα που ισχύει σήμερα στα 50», τόνισε ο κύριος Σύψας, προσθέτοντας ότι η επιτροπή εξετάζει το συγκεκριμένο σενάριο.

«Ασφαλώς σκεφτόμαστε να κατεβάσουμε το όριο γιατί οι δύο γάμοι ήταν καταστροφικοί και πιστεύω ότι νεόνυμφοι και οι γονείς τους που έκαναν τις συγκεντρώσεις θα νιώθουν πολύ άσχημα, με ό,τι έγινε».

«Ο αριθμός μπορεί να κατέβει και στα 50 και στα 10, οπότε προτείνω στους νεόνυμφους να φυλάξουν τα πάρτι για τα βαφτίσια».

Ο καθηγητής τόνισε ότι κατά τον φετινό δεκαπενταύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν λιτανείες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκκλησία θα κάνει για άλλη μια φορά το καθήκον της και δεν θα επιτρέψει λιτανείες και συνωστισμούς.

«Πιστεύω ότι η εκκλησία για άλλη μία φορά θα κάνει το καθήκον της και δεν επιτρέψει λιτανείες και συνωστισμούς και να υπάρξουν φαινόμενα υπερμετάδοσης σε θρησκευτικούς χώρους».

«Πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσει η κοινή λογική και η σύνεση. Πιστεύω ότι μπορούμε άριστα να εκτελέσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα χωρίς να συνωστιζόμαστε και μπορεί να πέσει και μια χρονιά χωρίς λιτανεία», σημείωσε ο Νίκος Σύψας.

Οι παράγοντες που σηματοδοτούν το δεύτερο κύμα

«Το δεύτερο κύμα θα το σηματοδοτήσει η αύξηση των εισαγωγών σε ΜΕΘ, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι», δήλωσε ο κύριος Σύψας.

«Αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν είμαστε εκεί πέρα. Έχουμε μόνο μια μεγάλη επιβάρυνση της επιδημίας αφορά κυρίως νέα άτομα», τόνισε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο δύσκολη, με μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς τους τουριστικούς προορισμούς και έχουμε φαινόμενα συγχρωτισμού σε παραλίες, μπαρ, πανηγύρια κτλ.

Γι’ αυτό έγινε μια μεγάλη επικοινωνιακή προσπάθεια προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και να πειστούν ότι πρέπει να κάνουν το σωστό, όπως και τον Μάρτιο, «προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα μέσα στον Αύγουστο».

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: 124 νέα κρούσματα και ένας νέος θάνατος στην Ελλάδα – Τα 44 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Έκκληση ΠΟΥ στους νέους: Πρέπει πραγματικά να πάτε σε πάρτι;