Στα φαρμακεία της Αθήνας, από τις αρχές Αυγούστου, οι πολίτες όλων των ηλικιών αγοράζουν ποσότητες σε μάσκες, ενώ είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και πειθαρχημένοι, καθώς δεν εισέρχονται στα φαρμακεία εάν δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Διακύμανση τιμών

Οι τιμές έχουν μειωθεί έως και κατά 50% σε σχέση με την πρώτη περίοδο της καραντίνας.

Όπως αναφέρει η Τατιάνα Μαρούλη, του ομώνυμου φαρμακείου στην πλατεία Κάνιγγος, «η λιανική κυμαίνεται στα 45 με 55 λεπτά, ενώ αντίστοιχα χαμηλές είναι και οι τιμές στα αντισηπτικά».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του lockdown, οι τιμές άγγιζαν ή ξεπερνούσαν το 1 ευρώ. 

«Υπάρχει επάρκεια»

Σε αντίθεση με την περίοδο της καραντίνας, δεν καταγράφονται ελλείψεις στα υγειονομικά είδη, λόγω της επάρκειας πρώτων υλών.

Αντίστοιχη άποψη καταθέτει και ο κύριος Αρναουτάκης (φωτογραφία εξωφύλλου), ιδιοκτήτης φαρμακείου στην οδό Ιπποκράτους, οποίος υποστηρίζει, ότι «δεν συγκρίνεται ο Μάρτιος με το καλοκαίρι, πλέον δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ελλείψεων».

Η μόνη ανατίμηση που παρατηρείται είναι στα γάντια, καθώς η τιμή τους έχει διπλασιαστεί. Συγκεκριμένα, το διάστημα που διανύουμε πωλούνται 8 έως 11 ευρώ το πακέτο, σε σχέση με τα 4 έως 7 ευρώ του προηγούμενου διαστήματος.