Δρόμοι, σπίτια και εκκλησίες έχουν πλημμυρίσει, ενώ σε πολλά σημείο το οδικό δίκτυο έχει κλείσει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στο Καβαλάρι, στο Περιβολάκι, στα Λαγυνά, αλλά και μέσα στον Λαγκαδά.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα οχήματα σε πλημμυρισμένα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ τα ξημερώματα χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό ανθρώπων από σπίτια και ΙΧ.

Συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 17 άτομα από σπίτια που πλημμύρισαν σε Λαγκαδά και Καβαλάρι και τρία άτομα από ΙΧ, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού και άλλων ατόμων. Επίσης, μέχρι στιγμής έγιναν τουλάχιστον 80 αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα σε Λαγκαδά, Περιβολάκι, Λαγυνά και Καβαλάρι.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με τουλάχιστον 22 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα και μια βάρκα της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πρόβλημα και στον δρόμο προς τον Λαγκαδά, στη γέφυρα πριν το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ, ενώ οι πολίτες καλούνται να μην κινούνται προς τη συγκεκριμένα, προβλήματα υπάρχουν και στους δρόμους προς το Κολχικό και την Όσσα.

Φωτογραφία εξωφύλλου: ΣΚΑΙ