Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο τραπέζι υπάρχει η σκέψη για ματαίωση της ΔΕΘ καθώς οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για το εμπορικό κομμάτι της έκθεσης.

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο συζητήθηκε μετά την τηλεδιάσκεψη που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με θέμα την έξαρση των κρουσμάτων στην πόλη που έχει φθάσει τα 145 τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

Το ζήτημα συζητήθηκε τόσο στην τηλεδιάσκεψη όσο και στην επιτροπή των λοιμοξιωλόγων για τον κορονοϊό, όπου συμμετείχε σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.

Μάλιστα στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν και άλλα επιπλέον μέτρα, όπως το ωράριο νυχτερινά καταστήματα, όμως αποφάσεις θα παρθούν ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα του Σαββατοκύριακου.

Εντολή Ζέρβα για αυστηροποίηση των μέτρων

Μάλιστα μετά την τηλεδιάσκεψη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας έδωσε εντολή για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό και την ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του,καλώντας αντιδημάρχους και διευθυντές δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες. Είχαν προηγηθεί απολυμάνσεις στο αμαξοστάσιο του δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά πήρε το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσουν το δημαρχιακό μέγαρο και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: 151 νέα κρούσματα – Τα 84 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Αναστολή λιτανειών, παράταση της απαγόρευσης όρθιων σε μπαρ – Αρνητικό τεστ για τους επισκέπτες από Μάλτα