Την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε μεγάλο και επικίνδυνο άλμα στα κρούσματα, αφού συνολικά ανακοινώθηκαν 735, από την Παρασκευή 31 Ιουλίου μέχρι χθες 7 Αυγούστου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα έχει φτάσει τα 5.720 ενώ πλέον είναι διασκορπισμένα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Όσον αφορά τα 735 κρούσματα στην Ελλάδα, τα περισσότερα την τελευταία εβδομάδα εντοπίζονται σε: 

Η Καβάλα έχει 53 κρούσματα, ο Έβρος 32, η Λάρισα 31, η Κέρκυρα 21 και η Μαγνησία 16.

Έπεσε ο μέρος όρος ηλικίας 

Πλέον η μέση ηλικία των κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα έχει πέσει στα 44 έτη. 

Το επόμενο διάστημα θεωρείται κρίσιμο όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, αφού κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου και είναι πιθανό το σενάριο να επιβληθούν νέα τοπικά περιοριστικά μέτρα, όπως στην περίπτωση του Πόρου.

Τα νέα μέτρα 

Επιπλέον μέτρα μέτρα την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία επισημαίνει ότι από τις 12 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) στους επισκέπτες από την Μάλτα.

Επίσης ανακοίνωσε ότι μετά από σχετική σύστασης της Ιεράς Συνόδου αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για  επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά καταστήματα μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής  Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την  Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, ενημερώνουμε  ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για  επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα  επεκτείνεται έως 31-08-2020».

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία για τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – Εξετάζεται η ματαίωση της ΔΕΘ (vid)

Κορονοϊός: Στους 211 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 85χρονη στον «Ευαγγελισμό»