Οι πυρήνες διασποράς του κορονοϊού ξεπηδούν ο ένας μετά τον άλλο με την πρωτιά να μοιράζονται Αττική και Θεσσαλονίκη που καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα.

Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο έχουν επίσης και:

  • Έβρος
  • Λάρισα
  • Μύκονος
  • Πόρος

Μετά την εκρηκτική άνοδο στον Πόρο ακολούθησε τοπικό lockdown. Οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού αναχώρησαν από το νησί.

Τα μέτρα στον Πόρο:

  •  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης την Παρασκευή ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα μέτρα την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία επισημαίνει ότι από τις 12 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) στους επισκέπτες από την Μάλτα.

Επίσης ανακοίνωσε ότι μετά από σχετική σύστασης της Ιεράς Συνόδου αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για  επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά καταστήματα μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής  Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την  Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, ενημερώνουμε  ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για  επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα  επεκτείνεται έως 31-08-2020».

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία για τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – Εξετάζεται η ματαίωση της ΔΕΘ (vid)

Κορονοϊός: Στους 211 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 85χρονη στον «Ευαγγελισμό»