Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η απόφαση ελήφθη καθώς θεωρήθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα οι έλεγχοι που γίνονταν, ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό δεν ήταν επαρκείς.

Ο διοικητής του τμήματος, αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης Πειραιά όπου υπάγεται και άμεσα να αντικασταθεί από άλλον αξιωματικό του σώματος.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ που μίλησαν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής υπέβαλε ένσταση, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα.

Ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, είχε δηλώσει πως τα μέτρα για τον κορονοϊό αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Μετά την εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων στον Πόρο ακολούθησε τοπικό lockdown.

Οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού αναχώρησαν από το νησί.

Τα μέτρα στον Πόρο:

  •  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης την Παρασκευή ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα μέτρα την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου και τα πανηγύρια. 

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία για τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – Εξετάζεται η ματαίωση της ΔΕΘ (vid)

Κορονοϊός: Στους 211 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 85χρονη στον «Ευαγγελισμό»