Η Ένωση, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα» και προτρέπει τον κ Δημητριάδη «να επιλέξει την οδό της συγγνώμης και σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά:

Οι χθεσινές, 07-08-2020 αιτιάσεις και δηλώσεις του Δημάρχου Πόρου ότι υπήρξαν ολιγωρίες και πλημμέλειες του τοπικού Α.Τ καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί εκεί, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις συγκεντρώσεις κλπ., στην προστασία από τον κορoνοϊό μετά τα πρόσφατα κρούσματα εκεί, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

Φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα.

Η όλη στάση του δεν είναι, αν μη τι άλλο γενναία, αφίσταται της πραγματικότητας και προκαλεί θυμηδία όταν ισχυρίζεται ότι το μοναδικό κατάστημα που σφράγισαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, προσέφυγε στην διοικητική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε και φυσικά επαναλειτούργησε.

Μήπως υπάρχουν εν μέσω θέρους έγγραφες αναφορές του κ. Δημάρχου για το θέμα αυτό κι αν ναι πότε ακριβώς και ποιός είναι ο αποδέκτης;

Είναι γνωστή σ’ όλη την Ελληνική κοινωνία η προσφορά των εργαζομένων αστυνομικών και στην αντιμετώπιση του Covid 19.

Είναι απορίας άξιον η θέση που ''επιλέγει'' ο κ. Δήμαρχος και τον παρακαλούμε να επιλέξει την οδό της συγγνώμης και σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Για αρχή, ίσως θα ήταν φρόνιμο να αποδώσει ''τα του Καίσαρος τω Καίσαρι'', αφού ο κ. Δήμαρχος Πόρου κάνει την δική του αυτοκριτική καθώς οι εποχές του ''αποδιοπομπαίου τράγου'', έχουν παρέλθει στην Ελλάδα ανεπιστρεπτί.

Υπέβαλε ένσταση ο διοικητής

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ που μίλησαν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής υπέβαλε ένσταση, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα.

Ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, είχε δηλώσει πως τα μέτρα για τον κορονοϊό αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Μετά την εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων στον Πόρο ακολούθησε τοπικό lockdown και οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού αναχώρησαν από το νησί.

Τα μέτρα στον Πόρο:

  •  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης την Παρασκευή ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου και τα πανηγύρια. 

Διαβάστε Ακόμα

Κορονοϊός: Μετακινείται ο αρχηγός του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου μετά τις καταγγελίες για τους ελέγχους

Κορονοϊός: Οι πυρήνες διασποράς στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» (vid)