Μετά τη μετακίνηση του αρχηγού του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου και την ανταπάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, ο Γιάννης Δημητριάδης επιμένει στις καταγγελίες του περί ελλιπούς αστυνόμευσης. 

«Δεν υπήρχε αστυνόμευση των μέτρων! Για να μην το περιγράψω με κουραστικό τρόπο, θα πω απλώς ότι με τα μέτρα του κορωνοϊού συνέβη ό,τι συμβαίνει τόσα χρόνια με την απαγόρευση καπνίσματος, με το κράνος, με τα κυκλοφοριακά μέτρα κ.α.: Οι νόμοι αυτοί υπάρχουν, ο Δήμος φωνάζει ότι πρέπει να τηρούνται (αν και δεν είναι καθόλου δική του δουλειά) και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες τούς εφαρμόζουν υποδειγματικά όταν ελέγχεται η τήρησή τους. Όταν όμως η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια, όλα καταρρέουν με νομοτελειακή ακρίβεια» γράφει χαρακτηριστικά σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ξεκαθαρίζοντας ότι την ευθύνη φέρει η διοίκηση και όχι το προσωπικό του αστυνομικού τμήματος.

Ο κ. Δημήτριάδης στέλνει επίσης μήνυμα στους κατοίκους του Πόρου να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για να σταματήσει η μετάδοση του ιού στο νησί.

Υπέβαλε ένσταση ο διοικητής

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ που μίλησαν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής υπέβαλε ένσταση, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα.

Ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, είχε δηλώσει πως τα μέτρα για τον κορονοϊό αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Μετά την εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων στον Πόρο ακολούθησε τοπικό lockdown και οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού αναχώρησαν από το νησί.

Τα μέτρα στον Πόρο:

  •  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης την Παρασκευή ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου και τα πανηγύρια. 

Διαβάστε Ακόμα

Κορονοϊός: Μετακινείται ο αρχηγός του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου μετά τις καταγγελίες για τους ελέγχους

Ένωση αστυνομικών Πειραιά κατά δημάρχου Πόρου: Να ζητήσει συγγνώμη πριν τον εκθέσουν τα γεγονότα