Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ξεκινάει διπλή έρευνα για αδικήματα που φθάνουν ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος για τη διερεύνηση των αιτιών και τυχόν ευθυνών για τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια.

Η πρώτη κατεπείγουσα παραγγελία δόθηκε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας για το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή»

Η δεύτερη είναι στην πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα» ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών έχει σχέση με τους θανάτους των πολιτών.

Η έρευνα αυτή θα αφορά πέρα από τις ευθύνες πολιτών, που μπορεί να μπάζωσαν παράνομα, και στελέχη υπηρεσιών που δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Για το θέμα θα οριστεί πραγματογνώμονας που θα συντάξει πόρισμα, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στα σημεία της καταστροφής αντιεισαγγελέας για αυτοψία.

Διαβάστε ακόμα:

Οδύνη στην Εύβοια την επόμενη ημέρα – Χάθηκαν στη λάσπη ζωές και περιουσίες (pics & vids)

Τραγωδία στην Εύβοια: Πληροφορίες για 8ο νεκρό-Εντοπίστηκε σορός